1,6 milyon EYT'linin 832 bini çalışmaya devam ediyor: Emeklilikte yaşa takılanlar 'emekli' olmadı

1,6 milyon EYT'linin 832 bini çalışmaya devam ediyor: Emeklilikte yaşa takılanlar 'emekli' olmadı

Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında bugüne kadar toplamda 1 milyon 632 bin kişi emekli oldu. Emekli EYT’lilerin 832 bini ise çalışmaya devam ediyor. Bu kişilerden 827 bin 394’ü SSK, 3 bin 140’ı BAĞ-KUR, bin 361’i de Emekli Sandığı’ndan emekli olan kişilerden oluşuyor. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı kapsamında emekli olduktan sonra BAĞ-KUR kapsamında çalışmaya devam edenlerin sayısı ise bilinmiyor.

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yarısı çalışmaya devam ediyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt, Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında emekli aylığı bağlanmamış EYT’liler hakkında bilgi verdi.

Kurt, emeklilik başvurusu bekleyen EYT’lilerden bir kısmının prim gün sayılarının yetmemesi veya BAĞ-KUR prim sigortalısı sayılması nedeniyle emeklilik şartlarını henüz yerine getirmediği anlaşılan kişilerden oluştuğunu söyledi. Kurt, özellikle kurumlar arası yazışma, BAĞ-KUR ve benzeri hizmetlerin tespitiyle ilgili düzenlemeler nedeniyle az sayıda EYT’linin aylık bağlama süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

BAĞ-KUR'LU OLUP DA ÇALIŞAN SAYISI BİLİNMİYOR

SGK'nin verilerine göre, emekli olan EYT’lilerden 831 bin 895’i (yüzde 51’i) sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kapsamında çalışmaya devam ediyor. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısına göre, bu kişilerden 827 bin 394’ü SSK, 3 bin 140’ı BAĞ-KUR, bin 361’i de Emekli Sandığı’ndan emekli olan kişilerden oluşuyor.

EYT’liler ile birlikte SGDP’ne tabi toplam emekli sayısı ise 1 milyon 814 bin kişiye ulaştı. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı kapsamında emekli olduktan sonra BAĞ-KUR kapsamında çalışmaya devam edenlerin sayısı ise bilinmiyor. BAĞ-KUR kapsamında çalışan emekliler prim ödemediği için sayıları yayımlanmıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN