200 firmaya ev sahipliği yapıyor: Blok Mermer Fuarı 50 ülkeyi ağırlayacak

200 firmaya ev sahipliği yapıyor: Blok Mermer Fuarı 50 ülkeyi ağırlayacak

Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı. 2 yıl pandemi arasının ardından başlayan fuar 200 firmaya ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 50 ülkeden gelen iş insanlarının ağırlanacağı fuarda Kuzey ve Güney Amerika, Körfez, Sahra altı Afrika ülkeleri, Asya Pasifik ülkelerinden ziyaretçiler gelecek.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle düzenlenen Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının da (KOSGEB) destek verdiği fuara, doğal taş sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 200 firma katıldı. Yaklaşık 50 ülkeden iş insanlarının ağırlanacağı fuarda, 50 bin metrekarelik alanda 2 bin 200 blok mermer sergileniyor. Her biri 20-25 ton ağırlığındaki blok mermerleri görenler büyüleniyor.

Programa BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Murat Demir, MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, TÜYAP Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile yerli ve yabancı sektör temsilcileri katıldı. TÜYAP Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü açılış konuşmasında “3 yıl aradan sonra fuarımızın açılışını bu yıl yapıyoruz. Bıraktığımız yerden daha da büyüyerek gelişti. 50 bin metrekare sergileme alanında 200 firma ve önemli şehirlerinden katılım var. Renk ve desen olarak ilk kez görücüye çıkan mermerlerimiz olacak. Ana hedef; sektörün ihracatına destek olmaktır. Yurtdışı ve yurtiçinden gelen iş insanları ile buluşulup ticari görüşmeler sağlanması temennimiz. Fuarın son gününe kadar yoğun bir katılım bekliyoruz. Kuzey ve Güney Amerika, Körfez, Sahra altı Afrika ülkeleri, Asya Pasifik ülkelerinden ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN