2021 yılında üretimi tamamen durdurmuştu! Teknoloji devi Türkiye’ye geri döndü: Tuzla üretimde dünya öncüsü olacak

2021 yılında üretimi tamamen durdurmuştu! Teknoloji devi Türkiye’ye geri döndü: Tuzla üretimde dünya öncüsü olacak

Teknoloji devi 2021 yılında üretimini tamamen durdurmuştu. Ancak şimdi Türkiye’ye geri dönme kararı aldı ve bu karar doğrultusunda fabrikasını yeniden açıyor. İşte detaylar…

Teknoloji devi OPPO Türkiye’deki üretim faaliyetlerini 2021 yılında durdurmuştu. Tuzla’daki tesiste giriş/orta segment Oppo ve Realme marka telefon üretimi kaldığı yerden devam edecek…

ÜRETİME YENİDEN BAŞLIYOR

OPPO, dünyadaki 10’uncu fabrikası olan Tuzla tesisini 2021’de Oppo distribütörle yaşanan anlaşmazlık, tedarik zincirlerindeki bozulma ve küresel ekonomik belirsizlikten dolayı üretimini durdurmuştu. Öyle ki markanın bu dönemde üretimi Mısır’a kaydıracağı iddia edilse de şirket Türkiye’den ayrılacağı söylentilerini yalanlayarak son noktayı koydu.

oppo-1.jpg

ÜRETİM YENİDEN BAŞLIYOR

Oppo bu kapsamda Tuzla’daki faaliyetlerini tekrar başlatma kararı aldı. Tuzla’da bulunan fabrikada üretim, satış ve servis hizmetlerini Mıstaçoğlu Holding’in iştirakı AGM üstlendi.

Oppo MEA Başkanı Chico Zhou, imza törenindeki konuşmasında pek çok noktada ortak vizyona odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, yaptığı konuşmasında amaçlarının kısa bir süre içinde Türkiye’yi akıllı cep telefonu üretimi konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri konumuna getirmek olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN