2024 yılı emekliler için ikramiye şöleni: İkramiyelerde rekor artış! İşte masadaki 3 formül

2024 yılı emekliler için ikramiye şöleni: İkramiyelerde rekor artış! İşte masadaki 3 formül

Milyonlarca emeklinin her yıl bayramlarda aldığı ikramiyeler için yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde ikramiyeler için zam ışığı yakmıştı. Şimdi de masada 3 farklı formül konuşuluyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz ay milyonlarca emeklinin maaşı zamlandı. Toplamda yüzde 49,25 oranında zam alan emekliler şimdi de dört gözle bu yıl alacakları bayram ikramiyelerine yapılacak olan zammı beklemeye başladı. Her sene Ramazan Bayramın ve Kurban Bayramı için emeklilere verilen toplamda 4 bin liralık ikramiyenin bu yıl daha yüksek rakamlara çıkması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında zam için sinyal vermişti.

p-4.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Türkiye'nin milyonlarca emeklisine müjdeli haberler peş peşe geliyor. Emekli aylıklarında yaşanan yüzde 49,25'lik tarihi artışın ardından, emeklileri şimdi de bayram ikramiyelerinde beklenen büyük zam sevinci sarıyor. Hükümet, emekli bayram ikramiyelerinde 2024 yılına özel olarak rekor bir artışa hazırlanıyor.

Bakan Vedat Işıkhan, emeklilerin talep ve ihtiyaçlarının her zaman öncelikli olduğunu belirterek, bayram ikramiyeleri için çeşitli formüller üzerinde durulduğunu açıkladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sürecinin de devam ettiğini hatırlatan Işıkhan, 2024 yılı sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 bine ulaşacağını ifade etti.

p-3.jpg

İKRAMİYE ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli bayram ikramiyelerinde yapılacak artış için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Teknik ve bütçe çalışmalarının ardından TBMM'ye sunulacak yasa teklifiyle, emeklilerin 2024 yılında zamlı ikramiyelerini alması planlanıyor.

Masadaki formüller arasında en dikkat çekenler şöyle:

Birinci Formül: Yüzde 50 artışla emekliler 3 bin lira bayram ikramiyesi alabilir. Bu durumda, Temmuz emekli maaşı zammı öncesi tüm emekliler hesaplarında 6 bin lirayı görebilir.

İkinci Formül: Yüzde 100 artışla emekli ikramiyeleri 4 bin liraya çıkabilir. İki ikramiye toplamında 2024 yılında tüm emekliler 8 bin lira ödeme alabilir.

Üçüncü Formül: Cumhuriyet ikramiyesi olarak adlandırılan 5 bin liralık özel bir artış. Eğer bu gerçekleşirse, 2024 yılında emekliler yılına özel olarak 10 bin lira ödeme yapılmış olacak.

p-2.jpg

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATIRILACAK?

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelmesiyle, bayram ikramiyesi ödemeleri 1-7 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Meclis düzenlemesinin Mart ayında tamamlanması bekleniyor. Kurban Bayramı için ise ödemeler, 16-19 Haziran tarihleri öncesinde, 10-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu artışlarla birlikte, Türkiye'deki emekliler, 2024 yılında daha rahat bir nefes alacak ve bayramları daha geniş bir bütçe ile karşılayabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN