2+1 ve 3+1 evi olanlar dikkat! Bakan Kurum duyurdu: Devlet 750 bin TL ödeyecek

2+1 ve 3+1 evi olanlar dikkat! Bakan Kurum duyurdu: Devlet 750 bin TL ödeyecek

Kentsel dönüşüm için Yarısı Bizden kampanyası başvuruları başladı. Yenileme maliyetinin yarısı, devlet tarafından 750.000 TL'ye kadar karşılanabilecek.

Kentsel Dönüşüm için Yarısı Bizden Kampanyası Başvuruları Başladı

Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm için Yarım Bizden kampanyası başvurularının bugün başladığını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, evini deprem yönetmeliğine uygun olarak yenilemek isteyenlere maddi destek sağlayan kampanyanın detaylarını paylaştı. Bakan Kurum, İstanbul'da "yüzyılın dönüşümü "nün başladığını belirterek, Yarısı Bizden kampanyasının konutların güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu söyledi. Kurum, 2+1 ve 3+1 daireler için başvuru yapılabileceğini ve yenileme maliyetinin yarısının devlet tarafından 750.000 TL'ye kadar karşılanabileceğini sözlerine ekledi. Bakan Kurum, ilgilenenlerin 29 Mayıs'a kadar kampanyaya başvurabileceklerini ve kampanya hakkında daha fazla bilgiye devletin web sitesinden ulaşılabileceğini açıkladı.

Kentsel Dönüşüm için Yarısı Bizden Kampanyası Başvuruları Başladı

İstanbul Dönüşüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecine ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, kentin dönüşümünün "yüzyılın dönüşümü" olduğunu ve Yarım Kalan Bizden kampanyasının bu sürecin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Bakan Kurum, dönüşüm sürecini detaylandıran bir grafik paylaştı ve kampanyanın, evlerini deprem yönetmeliğine uygun olarak yenilemek isteyen bireylere finansal destek sunarak konutların güvenliğini sağlamayı amaçladığını açıkladı. Kampanyaya, 29 Mayıs'a kadar başvurulabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN