22 ayar gram altınlara üretim yasağı mı geliyor? İslam Memiş hazırlıklı olun diyerek duyurdu: Özellikle kuyumcular dikkat!

22 ayar gram altınlara üretim yasağı mı geliyor? İslam Memiş hazırlıklı olun diyerek duyurdu: Özellikle kuyumcular dikkat!

Altın alacaklar dikkat! Yatırımcıların yıllardır güvenli liman olarak gördükleri altında büyük değişim! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hazırlıklı olun diyerek duyurdu! 22 ayar gram altınlara üretim yasağı mı geliyor? Özellikle kuyumcular dikkat...

Geçtiğimiz yıl yatırımcılarına önemli kazançlar sağlayan altın, yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme oturan altın piyasasında önemli bir değişiklik kapıda gibi duruyor. Memiş'in iddiasına göre, altın üretiminde yeni bir döneme geçiş yapılabilir.

ALTINDA KISMİ GERİ ÇEKİLME BEKLENİYOR

22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 14, 18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları son dakika! 4 Nisan 2022 Pazartesi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Memiş altının bu hafta için 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğini belirterek "Ons altın 2027 dolar seviyesinde geçen haftaya kıyasla biraz satıcılı. Özellikle bu haftanın özelinde 2000 dolar destek seviyesi, yukarıda 2050 dolar direnç seviyesi...Bu hafta için 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğimi belirtmek isterim." dedi.

Özellikle gram altın TL fiyatı iç piyasada 2035 lira seviyesinde iken serbest piyasalarda ise 2105-2115 TL seviyelerinde seyrettiğini belirten Memiş, "Özellikle gram altın TL fiyatı tarafında önümüzdeki haftalarda bir geri çekilme beklediğimi ifade ettim. Dün gram altında 14-15 liralık bir geri çekilme gördük. Yine ons altında gözümüz. Kısmi olarak geri çekilebilir ondan sonra tekrar hem ons altında hem gram altında yukarı yönlü hareketler göreceğiz." şeklinde konuştu.

22 AYAR GRAM ALTINA ÜRETİM YASAĞI MI GELİYOR?

22 ayar altın fiyatı nasıl hesaplanır? Has altın gram fiyatı hesaplama nasıl yapılır? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Geçtiğimiz yıllarda altın ithalatını dengelemek adına getirilen kota uygulamasının altın fiyatlarını etkilediğini ve üretimde sınırlamalara gidildiğini hatırlatan Memiş, "2023 yılında ithalatı dengelemek adı altında, altın ithalatına sınırlama, kota uygulaması gelmişti. Bu kota uygulamasıyla birlikte bir kilogram altına 3 bin dolar işçilik gelmişti. Bu işçilikler halen devam etmekte. Bu yasaklamalar iyi şeyler değil beraberinde işçiliği getiriyor. Talep çok olduğundan dolayı talep ve endişeyi beraberinde getiriyor. İnsanların yatırım araçlarına daha çok yönlenmesine sebep oluyor." dedi.

"Kota uygulaması geldikten sonra ekonomi yönetimi 0.25 ve yarım gram altınların üretimini yasakladı. Orada da eyvallah, ancak yanlış bir hamleydi. Korkutucu bir hamle olduğunu ifade etmiştim." diyerek sırada 22 ayar altınların olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "2024 yılında 22 ayar bir gram altınların üretimi yasaklanabilir. Özellikle sektör temsilcilerine bu uyarıyı yapmak istiyorum. 24 ayar bir gramın basımı ise Hazine Maliye Bakanlığı Darphane Genel Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu rafineler tarafından üretilecek. Altın üretiminin yasağıyla ilgili yeni düzenlemelere hazırlıklı olmak lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN