220 yıllık dev resmen battı! İş dünyasını sarsan iflas... Bir devir sona erdi

220 yıllık dev resmen battı! İş dünyasını sarsan iflas... Bir devir sona erdi

Koronavirüsten sonra ham madde de yaşanan maliyet artışı ve evlere kapanma dönemi birçok ülkeyi ekonomik olarak derinden etkilemiş durumda. Çoğu ülke yatırımcısını korumak için önemli düzenlemeler çıkardı ancak bunlarda yetersiz kalınmış gibi gözüküyor. Küresel ekonomik kriz iflasları peş peşe getirmeye devam ediyor. 220 yıllık dev resmen battı! İş dünyası bu iflas ile çalkanıyor. Dev firma ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Bir devir sona erdi.

Küresel kriz tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Ham madde de yaşanan maliyet artışları fiyatları hızla artırırken büyük firmalardan peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberi ise iş dünyasını derinden sarstı. 220 yıllık dev resmen battı! Almanya’nın geleneksel çanak çömlek üreticisi Zeller Keramik, artan enerji maliyetlerine dayanamadı be iflas etti.

İŞ DÜNYASI BU İFLAS HABERİYLE SARSILDI

Gelen son dakika haberi küresel piyasaları altüst etmiş durumda. Almanya’nın geleneksel çanak çömlek üreticisi Zeller Keramik, küresel ekonomik kriz ve artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas etmek zorunda kaldı. 2020 yıllık dev şirket resmen battı. 1794 yılında kurulan, horoz ve tavuklu sofra takımlarıyla ünlü olan şirket artık üretimlerini durdurma kararı aldı.

hjhj-11.jpg

Zeller Keramik, dünyanın en eski keramik fabrikalarından biri olarak biliniyor. Şirketin kurucusu Josef Anton Burger, Zell am Harmersbach kentinde bir fayans fabrikası açmıştı. Şirket, yıllar içinde porzellan, steingut ve tonware gibi farklı malzemelerle üretim yapmıştı.

220 YILLIK DEV ŞİRKET RESMEN İFLAS ETTİ!

Şirketin en tanınan ürünü olan “Horoz ve Tavuk” desenli sofra takımı, 1898 yılında şirketin baş ressamı Karl Schöner tarafından kızının doğumu şerefine tasarlanmıştı. Bu desen, uluslararası bir simge haline gelmiş ve şirkete büyük bir ün kazandırmıştı.

jhhjhj-91.jpg

Ancak Zeller Keramik, son yıllarda yaşanan koronavirüs pandemisi, Ukrayna-Rusya savaşı ve enerji fiyatlarındaki artış gibi faktörlerden olumsuz etkilendi. Şirket, ürün satışlarında büyük bir düşüş yaşadı ve borçlarını ödeyemez hale geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN