27. Avrasya Ekonomi Zirvesi başarıyla gerçekleşti

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi başarıyla gerçekleşti

Marmara Grubu Vakfı'nın düzenlediği ve 27 yıldır aralıksız devam eden Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 27. oturumu, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde İstanbul'da büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Zirve, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gönderdiği mesajlarla başladı.

Dünya genelinden 44 ülkeden devlet başkanları, eski devlet başkanları, meclis başkanları, bakanlar, milletvekilleri, inanç liderleri, akademisyenler ve iş insanlarından oluşan 404 üst düzey şahsiyet, zirvede bir araya geldi. Zirveye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay gibi önemli isimler katıldı.

MGV Genel Başkanı Akkan Suver, küresel krizler, itilaflar ve savaşlarla dolu bir dünyada, uluslararası iş birliğinin öneminin altını çizdi. Suver, mevcut dünya düzeninde sosyal medyanın gücüne dikkat çekerek, yeni bir dünya düzeninin eşiğinde olunduğunu belirtti.

whatsapp-image-2024-02-26-at-19-34-42.jpeg

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev, Marmara'nın Asya ve Avrasya arasında bir köprü olduğunu ve bölgenin zenginliğinin coğrafik konumu ve enerji kaynaklarından ziyade halkında olduğunu vurguladı.

Zirvede, Dr. Akkan Suver'e, bölgeye barış, dostluk ve iş birliği alanlarında yaptığı hizmetlerden dolayı PABSEC onur madalyası verildi. Büyükelçi Merve Safa Kavakcı, üye devletlerle iş birliğinin önemine değinerek, barış ve refahın sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

whatsapp-image-2024-02-26-at-19-34-44.jpeg

Zirvenin açılışında, bir robota Marmara Grubu Vakfı'nın üyelik rozeti takılarak, robotun vakfa fahri üye olarak kabul edilmesi dikkat çekti. Ayrıca, Türk tasarımcıların eserlerinin sergilendiği bir defile ve Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirveleri Kupası gibi kültürel etkinlikler de gerçekleştirildi.

Zirvenin ikinci gününde, Kuşak ve Yol girişimi ve barışa giden yollar üzerine önemli tartışmalar yapıldı. Ayrıca, Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anısına özel bir oturum düzenlendi.

whatsapp-image-2024-02-26-at-19-34-43.jpeg

Zirvenin sonunda, Dr. Akkan Suver'e Milletler FOWPAL Barış ve Sevgi Federasyonu tarafından Barış ve Sevgi Madalyası sunuldu. Özbekistan Mamangan Valisi, Dr. Suver ve Mevlüt Çavuşoğlu'na çapan giydirerek özel bir onur gösterisinde bulundu. Ayrıca, zirveye uzun yıllar katkıda bulunan isimlere onur madalyaları verildi.

Avrasya Ekonomi Zirvesi, farklı milletlerden liderleri ve düşünürleri bir araya getirerek, bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne yönelik diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesine katkıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN