3,7 milyon aileyi ilgilendiren karar açıklandı! Ödemeler 1 yıl daha uzatıldı: Hemen başvurun

3,7 milyon aileyi ilgilendiren karar açıklandı! Ödemeler 1 yıl daha uzatıldı: Hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik başlatılan Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerle ilgili beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklama binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Aile Destek Programı, maddi durumu kötü olan ailelere yapılan aylık nakdi yardım ödemesidir. Ödemeler, hanedeki kişi başı gelire göre belirlenirken, dört ayrı gelir aralığı için aylık 850-1250 TL arasında ödemeler yapılmaktadır. Şuana kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan toplam ödemeler 35 milyar TL'ye ulaşmış durumda.

AİLE DESTEK PROGRAMININ SÜRESİ UZATILDI!

Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı ile Türkiye'de 3,7 milyon aileye ulaştıklarını ve bu zamana kadar toplam 35 milyar TL destek ödemesi yaptıklarını belirtti. Programın büyük bir sosyal refah politikası olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nı bu sene de devam ettirme kararı aldık" dedi.

yeni-proje-3.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden ya da bağlı oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN