400.000 TL'ye hangi elektrikli aracı alırdınız? Birbirinden güzel bu üç araba piyasayı sallayacak: Maalesef Türkiye'de...

400.000 TL'ye hangi elektrikli aracı alırdınız? Birbirinden güzel bu üç araba piyasayı sallayacak: Maalesef Türkiye'de...

Elektrikli otomobillerde fiyat performans ürünleri göz önünde bulunduruluyor. Müşterilerin ilgisini çeken bu modellerden hangisinin daha iyi olduğu merak konusu oldu. Piyasayı sallayacak üçü otomobil listeye eklendi. Peki, 400 bin TL'ye hangisini alırdınız? İşte o modeller...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil fiyatlarının uygunluğu dikkatlerden kaçmıyor. Oldukça düşük fiyatlara satılan bu modeller, piyasada belirleyici rol oynuyor. Fiyat performans ürünü olarak birbirinden güzel üç model listede yerini aldı. Bu listeden bir otomobil alacak olsanız hangisini seçerdiniz?

BÜTÇE DOSTU ÜÇ ELEKTRİKLİ

Çin'in elektrikli otomobil piyasası, bütçe dostu modellerle tüketicilerin karşısına çıkıyor ve otomobil dünyasında yeni bir devrimin kapılarını aralıyor. Dolu Batarya'nın sosyal medya hesabından yer alan bilgiye göre; Fiyat/performans oranıyla dikkat çeken üç yeni model; BYD'nin yeni Dolphin'i, Wuling'in Bingo Plus'ı ve Hozon'un Neta X'i, elektrikli otomobil piyasasında yeni bir çığır açıyor. Her üç model de, sürdürülebilirlik ve yüksek teknolojiyi uygun fiyatlarla sunarak, elektrikli otomobillere olan ilgiyi artırıyor.

section01.jpg

İlk göz ağrımız BYD'nin yeni Dolphin modeli, 13.800 dolarlık inanılmaz fiyat etiketiyle bütçe dostu bir elektrikli araç arayışında olanları mest ediyor. 4,1 metre uzunluğunda, 95 HP gücünde bir motor ve 32,2 kWh kapasiteli LFP bataryasıyla 302 km'lik bir menzil sunuyor. Isı pompası özelliği ile de enerji verimliliğini maksimize ediyor.

wuling-bingo-plus-1.jpg

İkinci rakip, MG'nin kardeş markası Wuling'in Bingo Plus modeli, 14 bin dolar gibi rekabetçi bir fiyatla piyasaya sürülüyor. 4.090 metre uzunlukta, 102 HP gücünde bir motor ve 50,6 kWh kapasiteli LFP bataryasıyla 510 km'lik etkileyici bir menzile ulaşıyor. Bu model, uzun yolculuklar için ideal bir seçenek olma potansiyeline sahip.

screen-shot-2023-09-07-at-2-26-18-pm-1.png

Son olarak, Hozon'un Neta X modeli, 13.800 dolarlık cazip fiyatıyla dikkat çekiyor. 4,6 metre uzunluğunda, 163 HP gücünde bir motor ve yaklaşık 40 kWh kapasiteli LFP bataryasıyla 401 km menzil vaat ediyor. Güçlü motoru ile performansı ve menzili ideal bir dengeyle sunuyor.

elk-2.jpeg

OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE YENİ BİR SAYFA

Bu üç model, Çin'in elektrikli otomobil piyasasında yeni bir dönemi müjdeliyor. Ancak, ülkemizdeki yüksek gümrük vergileri nedeniyle bu modellerin fiyatlarının Çin pazarındaki kadar cazip olamayacağını unutmamak gerek. Yine de, bu yenilikçi ve bütçe dostu elektrikli araçların, global pazarda elektrikli otomobillerin daha ulaşılabilir hale gelmesine önayak olması bekleniyor.

Çin'den gelen bu elektrikli rüzgar, otomobil sektöründe yeni bir sayfa açıyor. Uygun fiyatlı, yüksek menzilli ve çevre dostu bu modellerle, elektrikli araçlar artık daha geniş kitleler için erişilebilir bir seçenek haline geliyor. Bu üç modelin rekabeti, geleceğin otomobil piyasasını şekillendirecek ve elektrikli araç teknolojisinin daha da popülerleşmesini sağlayacak. Bu yarışta hangi modelin öne çıkacağı merak konusu olsa da, asıl kazananın sürdürülebilirlik ve teknolojiye yatırım yapan gelecek vizyonu olduğu açık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN