45 yıllık Türk devinden kötü haber! Herkesin alışveriş için ilk adresiydi: Konkordato ilanı herkesi şaşkına çevirdi

45 yıllık Türk devinden kötü haber! Herkesin alışveriş için ilk adresiydi: Konkordato ilanı herkesi şaşkına çevirdi

Dünyayla birlikte Türkiye’yi de vuran ekonomik krizin etkileri her geçen gün kendini göstermeye devam ediyor. Şimdi de 45 yıllık geçmişi olan ve İstanbul ile çevre illerinde hizmet veren o market konkordato ilan etti…

Bursa’da 45 yıllık geçmişi olan ve Türkiye’deki köklü yapı marketleri arasında yer alan Dostkar’dan konkordato ilanı geldi. Mahkeme şirkete 3 ay geçici mühlet tanıdı.

Dostkar Yapı Market’in iflası küresel ekonomik kriz, pandemi, Azerbaycan-Ermenistan ile Rusya-Ukrayna Savaşları, tedarik zincirlerinin kırılması, maliyetlerdeki iflasa bağlı.

dostkar-1.jpg

KONKORDATO SÜRECİ SON ÇIKIŞ

Mahkeme firmaya 3 aylık geçici mühlet tanıdı. Bu sürede Dostkar, borçlarını tekrardan yapılandırmaya çalışacak. Alacaklılarsa 7 gün içinde itiraz edebilecek. Geçici mühletin uzatılması ya da sürenin dolmasından önce duruşma günü belirlenmemiştir.

Dostkar konkordato sürecinden başarılı bir şekilde çıkabilirse, faaliyetlerini sürdürecek. Ancak aksi durumda iflas etmek zorunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN