4A, 4B'li emeklilere yüzde 38, 4C'li emeklilere yüzde 47 zam müjdesi! Özgür Erdursun açıkladı: Yüzde 50'ye tamamlanacak

4A, 4B'li emeklilere yüzde 38, 4C'li emeklilere yüzde 47 zam müjdesi! Özgür Erdursun açıkladı: Yüzde 50'ye tamamlanacak

Son dakika haberi... Milyonlarca emeklinin beklediği emekli maaşları zamlarıyla ilgili flaş bir duyuru yapıldı. Emekli maaşında etkili olacak Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, yıllık enflasyon yüzde 61,53'e yükselerek 2023 yılının zirvesine çıktı. Açıklanan veriler sonrası SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş bir paylaşım geldi. 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38, 4C'li emeklilere yüzde 47 zam müjdesi! Yüzde 50'ye tamamlanacak...

Emekli maaşı zammında flaş gelişme! Milyonlarca emeklinin beklediği Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53 oldu. Böylece enflasyon 2023 yılının zirvesine çıktı. Gelen rakamlar sonrası vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklama geldi. 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38, 4C'li emeklilere yüzde 47 zam müjdesi. Kimse bu rakamı beklemiyordu. Yüzde 50'ye tamamlanacak! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI: 2023 YILININ TARİHİ REKORU KIRILDI

TÜİK verilerine göre, eylül ayında TÜFE yüzde 4,75'le beklentilerin altında arttı. Yıllık bazda TÜFE yüzde 61,53'e yükseldi. Yurt İçi ÜFE eylülde yüzde 3,40 artarken, yıllık bazda yüzde 47,44 oldu. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 5,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,22 olarak gerçekleşti.

hhghg-25.jpg

EKONOMİSTLER NE BEKLİYORDU?

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında TÜFE'nin yüzde 5 artmasını bekliyordu. 12 ekonomistin katıldığı ankette yıllık enflasyonun yüzde 61,91'e çıkacağı öngörülmüştü. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65,50 oldu.

SGK UZMANI SON DAKİKA OLARAK AÇIKLADI: EMEKLİLER BAYRAM EDECEK!

Açıklanan enflasyon verileri sonrası milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 4A, 4B'li emeklilere ne kadar zam verilecek?' sorularını araştırmaya başladı. Eylül ayı enflasyon verileri sonrası sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "TÜİK Eylül ayı enflasyonunu yüzde %4.75 olarak açıkladı. TÜİK OVP’de hedeflenen %65’i tutturacak! Memura, memur emeklilerine %47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %38 zam (enflasyon farkı) çıkacak, seçim öncesinde %50’ye tamamlanacak!" diyerek güzel haberi verdi.

kjkjkj-2023-10-03t110510-509.jpg

"EMEKLİ AYLIKLARINA SEYYANEN ARTIŞ OLMASI GEREKİYOR"

Emekli maaşlarına okkalı bir zam yapılması gerektiğini vurgulayan Erdursun, "1 Temmuz’da emekliye yapılan %25 oranında zam! TÜİK verilerine göre 3 ayda eridi! 3 aylık enflasyon %25.10! Ekim ayında emekli aylıklarına seyyanen artış olması gerekiyor. Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor!" ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN OLACAK?

Emekliye ek zam için formül arayışları sürerken, çalışmalar Meclis’in açılması ile beraber hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün ‘Emekliye yılbaşından önce müjde olur mu?’ sorusuna ‘İnşallah’ yanıtını vererek milyonların beklentisini yükseltmişti. Emekli maaşı için yapılacak iyileştirmede özellikle düşük aylık alan kesimin gözetileceği ifade ediliyor. Çalışmalarda emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de yükseltilmesi söz konusu olabilir. Bunun yanında 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi de gündemde. Tüm bunlar göz önüne alınarak en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyelerine yükseltilmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN