5 milyon 196 bin lira trafik cezası! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu

5 milyon 196 bin lira trafik cezası! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu

Trafikte denetimler arttı cezalar peş peşe gelmeye başladı. Mevzuatta izin verilmediği halde o kurala uymadığı tespit edilen araçlara yeni yıldan bu yana tam 5 milyon 196 bin lira para cezası uygulandı…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 il Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından, 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında ışıklı veya sesli uyarı işareti olan cihazları mevzuata aykırı olarak takan 807 sürücünün tespit edildiğini duyurdu.

5 MİLYON 196 BİN LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Yerlikaya, denetimler kapsamında mevzuata aykırı olarak ışıklı ve sesli uyarı işareti olan cihazların (çakar lamba) söktürülerek, kullanan sürücülere toplam 5 milyon 196 bin lira para cezası kesildiğini belirtti.

cakar-kullanmanin-cezasi-1.jpg

Bakan Işıkhan, söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek”

Trafikte önceliğin insan olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN