54 yıldır Türkiye'nin tekstil deviydi… Avrupa ve modanın lider markası iflasın eşiğine geldi! Konkordato ilan etti

54 yıldır Türkiye'nin tekstil deviydi… Avrupa ve modanın lider markası iflasın eşiğine geldi! Konkordato ilan etti

Türkiye'nin 54 yıllık Tekstil devi iflas eşiğine dayandı. Hem Avrupa'nın hem de dünya modasın aranan markası konkordato ilan etti. Yılda 5.500 ton üretim gerçekleştiren şirket dünyanın dört bir yanına ulaşırken şimdi hem müşterileri hem de çalışanları kara kara düşünüyor. İşte tüm detaylar…

Avrupa'da dünya modasına yön veren lider marka olarak kumaş tedariki sağlayan Türkiye'nin 54 yıllık tekstil devi Akkoyun Tekstil Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi iflas eşiğine geldi. Ekonomik krizin vurduğu şirketler arasında adını yazdıran Akkoyun Tekstil, birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyordu. İşte tüm detaylar…

İFLASLA YÜZ YÜZE GELDİ

Yılda 5.500 ton kumaş üretimi gerçekleştiren ve Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan Kırgızistan, Moldova, Rusya, Özbekistan ve Tacikistan başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç yapan şirket iflasla yüz yüze geldi.

tekstil.jpg

Tekstile sektörüne çırak olarak atılan Özgür Akkoyun tarafından 1970'li yılların başında kurulan şirket İstanbul Bağcılar'daki ilk fabrikasını açarak hizmet vermeye başladı. Yurt dışından getirdiğim makinelerle ilk kumaş üretimini başlatan şirket şimdilerde büyük bir krizin eşiğinde.

KONKORDATO TALEBİNDE BULUNDU

Akkoyun Tekstil Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Zümra Örme Kumaş Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi ve Özgür Akkoyun, geçtiğimiz yıl konkordato talebinde bulundu.

akkoyun-tekstil.jpg

Bakırköy 3 Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından gözetim süreci devam ederken mahkeme İcra ve İflas kanununun 302 maddesi gereğince alacaklılar toplantısının yapılmasına karar verdi. 11 Mart tarihinde düzenlenecek toplantının ardından 7 günlük sürede konkordato önerisinin kabul veya reddetme Hakkı bulunuyor. Oy kullanmayan alacaklılar içinde konkordato önerisinin reddedildiği varsayılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN