666 bin kilometre sonra gelen batarya değişimi! Elektrikli araçların dayanıklılığının kanıtı: Fren ve balata ise...

666 bin kilometre sonra gelen batarya değişimi! Elektrikli araçların dayanıklılığının kanıtı: Fren ve balata ise...

Elektrikli otomobil sektöründe yeni modeller ve yeni özellikler çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Edinilen verilere göre bu model 666 bin km boyunca orijinal bataryayla yol almayı başardı. Söz konusu bu detay elektrikli araçların dayanıklılığını gözler önüne serdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomobil kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda araç almak isteyenler genelde elektriklilere yönelirken aynı zamanda seçtikleri modelinin dayanıklı ve başarılı olmasına özen gösteriyorlar. Avustralya'da yaşanan bir olay ise o elektrikli modelin batarya başarısını gözler önüne serdi. Bu durum elektrikli otomobillerin uzun ömürlü olabileceğini de gösterdi.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNENLER HEMEN ALACAK

Elektrikli araçların dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü konusunda yeni bir kilometre taşı, Avustralya'dan bir Tesla Model S sürücüsünün paylaşımıyla ortaya çıktı. Araç sahibinin belirttiğine göre, 666 bin kilometre boyunca orijinal batarya ile yol almayı başaran bu Tesla Model S, elektrikli araçların ne kadar uzun ömürlü olabileceğinin somut bir örneğini sunuyor.

whatsapp-gorsel-2024-01-28-saat-15-11-03-54655810.jpg

2018 model bu elektrikli sedan, 460 bin kilometrede fren disk ve balatalarını yenilemişken, batarya ömrü açısından 600 bin kilometreyi aşarak dikkat çekiyor. Sürücü, bataryanın değişim öncesinde %80 kapasiteyle çalıştığını ve DC şarj sırasında bir hata alınca değişim kararı alındığını paylaşıyor.

Bu durum, eski nesil ısı pompasız Tesla'ların bile yoğun kullanım şartlarında uzun süre dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, aracın batarya kaynaklı tek eksiğinin yavaşlayan DC şarj olduğu belirtiliyor.

HEM GÜVENİLİR HEM DAYANIKLI

Bugün 700 bin kilometre yol kat eden Model S, orijinal bataryadan daha uzun bir yol katedebilen yeni batarya ile 400 km civarında tam şarj menziline sahip. Bu olay, elektrikli araçların yüksek kilometrelerde dahi güvenilir ve dayanıklı olduğunun altını çiziyor ve elektrikli araç almayı düşünenler için önemli bir motivasyon kaynağı oluşturuyor.

whatsapp-gorsel-2024-01-28-saat-15-11-02-f83621f1.jpg

Bu örnek, elektrikli araçlar konusunda yapılan yatırımın uzun vadede hem çevresel hem de ekonomik anlamda karşılığını verdiğini gösteriyor. Uzun ömürlü bataryalar ve düşük bakım maliyetleri ile elektrikli araçlar, sürdürülebilir ulaşımın geleceğinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN