7 aydır böylesi görülmedi! Gram altını olanlar altın borcu olanlar dikkat... Cuma depreme hazır olun

7 aydır böylesi görülmedi! Gram altını olanlar altın borcu olanlar dikkat... Cuma depreme hazır olun

Altın fiyatlarında deprem bekleniyor. Yatırımcıların gündemine konu olan altın fiyatlarında uzmanlar cuma gününü işaret etti. O tarihe kadar borcu olan vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılar geliyor. Açıklanacak veriler ile birlikte altın fiyatlarında oluşabilecek senaryolar paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarındaki düşüş etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık olarak 1 haftadır düşüşte olan altın fiyatları yatırımcıyı bezdirmiş durumda. Ons altın fiyatlarındaki düşüş gram altın fiyatlarını da etkiliyor. Bugün itibariyle 1815 dolar seviyesinden işlem gören ons altın, 9 Mart itibariyle en düşük seviyelerine geriledi.

ALTINA BORCU OLANLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından eylül ayında yapılan toplantı ile düşüş başladı. Yetkililer tarafından duyurulan faiz artırımı işaretleri hız kazandı. Yıl sonuna kadar bir kez daha faiz artırımı yapacağına dair beklentiler kuvvetleniyor.

Dolar endeksindeki yükseliş sürerken, neredeyse son bir yılın en yüksek seviyelerini gördü. Bugün itibariyle 107,21 seviyesine yükselen dolar, ABD 10 yıllık ve 2 yıllık tahvil faizleri de zirveye yükseliyor. Doların artmasıyla baskılanan altın fiyatları düşüşe devam ediyor. FED toplantısının ardından düşüşler yüzde 7'ye kadar yükseldi. Dolar endeksinin güçlü bir şekilde ilerlemesi 2024 yılının ikinci yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

7-mart-2022-guncel-altin-fiyatlari-gram-altin-ceyrek-altin-ne-kadar-p6tf.webp

CUMA KRİTİK GÜN

Altın fiyatlarındaki düşüş ile birlikte yatırımcıların ya da altına borcu olanların bu fırsattan faydalanabileceği, uzmanlar tarafından duyuruldu.

ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verilerinin bu cuma açıklanması bekleniyor. Piyasa beklentisi 150 bin kişiye yükselirken, küresel piyasalardaki dalgalanmaların da yükseleceği tahminler arasında yer alıyor. ABD istihdamındaki artış sonucunda ise FED faiz artırım beklentisi de kuvvetleniyor.

f258221563171-jgrf.jpg

FAİZLERİN TAKİP EDİLMESİ GEREK

Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk, piyasayı değerlendirdi. Ons altın fiyatlarının 1950 dolar seviyelerinden 1810 dolar seviyelerine kadar düşüşüne dikkatleri çekti. Faizlerin yakından takip edilmesi gerektiğini savunan Baştürk, istihdam verilerinin önemine vurgu yaptı.

ORTA VE UZUN VADEDE DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI

İstihdam tarafında yaşanacak aksilik, faiz ve dolar endeksini baskılayacak ve piyasalarda toparlanma sürecine girilecek. Ons altın fiyatlarında düşüş yaşanırken, gram altın fiyatlarındaki yükseliş ise ülkemizde yer alan kur farkından kaynaklanıyor. Ons altın yatırımcıları için, orta ve uzun vade için geri çekilmelerin alım fırsatı olduğu paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN