ABD'li yatırım bankasından piyasaları sallayan tahmin! Dolar o tarihte 26 TL olacak

ABD'li yatırım bankasından piyasaları sallayan tahmin! Dolar o tarihte 26 TL olacak

Türkiye 28 Mayıs'ta tekrardan sandık başına giderek kararını verdi. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sonuçların ardından dolar ve borsada hareketlilik başladı. Dolar kurundaki yükseliş sonrası vatandaşlar 'Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. ABD'li yatırım bankasından piyasaları sallayan tahmin! Elinde dolar olan yaşadı. O tarihte dolar 26 TL olacak! Şimdiden birikiminizi yapın.

Dolar kurunda flaş gelişme! Seçimlerin ardından borsa ve döviz kurunda hareketlilik başladı. Dolar 20 liranın üzerine çıkarak rekor kırarken borsada yükselişler yaşanmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırırken ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, bir rapor yayınladı ve doların ne kadar olacağını açıkladı. Elinde doları olan yaşadı. ABD'li yatırım bankasından piyasaları sallayan tahmin! Dolar o tarihte 26 TL olacak.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ! O TARİHTE 26 TL OLACAK

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçti. Kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken gözler piyasalara çevrilmiş durumda. Dolar kurunda yükseliş trendi devam ederken yatırımcılar dolar tahminlerini sıkı sıkı araştırmaya başladı. Bu üreçte yeni bir analiz raporu yayınlayan ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetmesi riski olduğunu belirtti. Morgan Stanley analistleri, dün hazırladıkları bir notta dolar/TL’nin beklenenden daha kısa sürede 26 seviyesine ulaşabileceğini ve politika yönünde bir değişiklik olmazsa yıl sonuna kadar 28’e yaklaşabileceğini vurguladı.

jhhjhj-47.jpg

Yatırımcıların notunda "Türkiye’nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin devam etmesine neden olacak. Mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara (emtia fiyatları, Fed) ve bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak." ifadeleri kullanıldı.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Londra merkezli danışmanlık firması Teneo Intelligence'ın eş başkanı Wolfango Piccoli ise bu seçim sonucunun ardından Erdoğan'ın ekonomide tam bir ortodoks yaklaşımı benimsemesinin pek olası olmadığını ama Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi bazı ayarlamaların yapılabileceğini söyledi.

yeni-hggh-1.jpg

31 MAYIS 2023 DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar son kapanışını 20,779 TL'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 20,5945 TL'den, satış fiyatı ise 20,9615 TL'den işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN