Aile Bakanlığı duyurdu: O şartı taşıyan kişilere müjde! Aylık 4 bin 336 TL maaş bağlanacak

Aile Bakanlığı duyurdu: O şartı taşıyan kişilere müjde! Aylık 4 bin 336 TL maaş bağlanacak

Aile içerisindeki bireylerin toplam geliri 22 bin 664 TL'nin altında olanlara Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak 4.336 TL nakdi yardım yapılacağı duyuruldu. Bu yardımdan faydalanmak için başvuru yapma şartı getirilmiş olup, başvuruların banka hesaplarına otomatik olarak her ay yatırılacağı belirtilmiştir. Ayrıntılar haberimizde...

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte yeni kabine şekillenme sürecine girecek. Bu süreçte Haziran ayında memur, emekli ve asgari ücret zammı konusu ele alınacak ve belirlenen zam oranı Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli bir gelirin altında olan ailelere düzenli olarak her ay 4.336 TL'ye kadar nakdi yardım yapacak.

Bu nakdi yardım tutarı, 4 kişilik bir aile için hesaplanmış olup, kişi başına düşen tutar 5.666 TL'dir. Örneğin, 3 kişilik bir aileyseniz, bu sosyal yardımdan faydalanmak için aile içi toplam gelirinizin 16.998 TL veya daha az olması gerekmektedir.

KİMLER FAYDANALABİLİR?

ödeme

Nakdi yardım ödemeleri, başvuru sahibinin belirttiği Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank hesaplarına yatırılmaktadır. Yardımın ne amaçla verildiği ve kimlere yönelik olduğu konusunda detaylı bilgi ise şu şekildedir:

Evde yardıma muhtaç engelli veya bakıma muhtaç yaşlı yakını bulunanlara yönelik bir sosyal yardım programıdır. Bu program kapsamında; tam bağımlı engelli bireyler, "Çok İleri Düzeyde Özürlü Görme" (ÖGV), "Belirgin Özürlü Görme" ve "Özel Koşul Gereksinimi Var" (ÖKGV) ibareli raporu bulunan çocuklar ve evde bakım heyeti tarafından ihtiyaç tespiti yapılan bakıma muhtaç engelliler desteklenmektedir.

Yardımdan önceki yönetmelikler çerçevesinde yardımdan yararlanmaya başlamış kişilerin ödemeleri devam edecek. Ancak, gelir, sağlık gibi değişiklikler durumunda, bu kişilerin durumu yönetmelik kapsamında yeniden değerlendirilecektir.

Evde bakım parasından faydalanmak için, günlük en az 8 saat bakım yapılması gerekmektedir. Evde bakım parası için rapor almadan önce, ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular genellikle 30 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. Ödeme sorgulaması için e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" seçeneği kullanılabilmektedir. Ayrıca, "Aile Destek" mobil uygulaması da bu amaçla kullanılabilir. Evde bakım yardımı ise her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN