Akaryakıt 40 TL'ye doğru yol aldı! Benzinin ardından bir dev zam da motorine... O tarihte deposunu dolduran kazanır

Akaryakıt 40 TL'ye doğru yol aldı! Benzinin ardından bir dev zam da motorine... O tarihte deposunu dolduran kazanır

benzin ve motorin fiyatlarında peş peşe gelen zamlara yenileri eklendi. Dolar kurundaki yükselişin etkisi ve brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar litre fiyatına yansıyor. Akaryakıt fiyatlarında litre fiyatları bu gece yarısı itibariyle tekrardan güncellenecek. Peki akaryakıta ne kadar zam gelecek? İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte asgari ücrete gelen zamlar üzerinde pek çok kategoride zam yapıldı. Sürekli olarak gelen zamlar tüketicinin omzunda yük olurken yeni zamlar da duyurulmaya devam ediliyor.

GECE YARISI ZAMLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı kararıyla zamlanan ÖTV ve KDV oranları akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Temmuz ayında zamlar ile rekor üstüne rekor kıran akaryakıt fiyatları 30 TL'nin üzerine çıktı. Son yıllarda sürekli olarak yükselen akaryakıt fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan etkileniyor.

Akaryakıt artışındaki en büyük etkenlerden diğerleri de Brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar ve dolar kurundaki artış olarak kaydediliyor. Araç sahiplerinin belini büken fiyatlar kontak kapattırdı. Benzin ve motorin fiyatlarını her sabah kontrol eden vatandaşlara kötü haber geldi. Gece yarısı itibariyle yeni zam geliyor...

benzin-ve-motorin.webp

ZAM SIRASI MOTORİNDE

Gece yarısı itibariyle gelecek olan zamlar otomobil sürücülerinin dikkatini çekiyor. Zam gelmeden depoyu fullemek için araç sahipleri akaryakıt istasyonlarında sıraya girdi. Benzin ve LPG fiyatlarında yapılan zam sonrasında düşük kalan motorin fiyatları gece yarısı itibariyle zamlanacak.

Motorine 1 lira 45 kuruş tutarında zam yapılması bekleniyor. İstanbul'daki motorin fiyatları 33,87 TL'ye satılırken gece yarısı itibariyle motorinin litresi 35 lira 32 kuruşa yükselecek.

man-refilling-gas-1920x1280.jpg

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 35,99 TL

İstanbul Anadolu Yakası Motorin fiyatı: 33,86 TL

İstanbul Avrupa Yakası Benzin fiyatı: 36,03 TL

İstanbul Avrupa Yakası Motorin fiyatı: 33,92 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 36,55 TL

Motorin fiyatı: 34,42 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 36,56 TL

Motorin fiyatı: 34,54 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN