Akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin kâbusu oldu! Benzin fiyatlarını görenlerin gözleri yerinden fırladı: Güncel fiyat listesi

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dün gece yarısından itibaren benzinin litresine 66 kuruşluk zam yapıldı ve tabelalar yeniden değişti. Yıl başından buyana 38’inci kez zamlanan benzin fiyatları araç sahiplerinin kabusu olmaya devam ediyor. Son fiyatları gören sürücüler neye uğradığını şaşırdı. Peki 23 Aralık 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte benzin ve motorin fiyatları değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta benzin ve motorine indirim gelmişti ancak indirim sevinci kısa sürmüştü. Dün benzinin litresine 66 kuruşluk zam yapılmış tabelalar yeniden değişmişti. Gelen zamla birlikte benzine yıl başından bu yana 38’inci kez zam yapılmış oldu. Peki 23 Aralık 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? Benzin ve motorin fiyatlarına zam ya da indirim haberi var mı? Brent petrol kaç dolar? İşte 23 Aralık güncel benzin ve motorin fiyatları

BENZİN YIL BAŞINDAN BU YANA 38’İNCI KEZ ZAMLANDI

Yeni yıla sayılı günler kala zam akaryakıt fiyatlarında zam haberleri gelmeye devam ediyor. Hafta sonunda benzinin litresine 61 kuruş motorine ise 77 kuruşluk indirim yapılmıştı. Yapılan indirimlerle İstanbul’da benzinin litresi 17,96 TL’ye motorinin litresi ise 22,03 TL’ye kadar gerilemişti. Ancak dün benzine tekrardan 66 kuruşluk zam yapıldı. Yapılan son zamla birlikte yıl başından bu yana 38’inci kez benzine zam yapılmış oldu.

ghghgh-3.jpg

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR OLDU?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 82,06 dolardan işlem görüyor. Dün 83,85 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,98 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 1,33 artarak 82,06 dolar oldu Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,16 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, Rusya'nın tavan fiyat uygulamalarına karşılık ham petrol arzını düşürebileceğine yönelik haber akışı etkili oldu. Yerel basında yer alan haberlere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın ham petrol ve petrol ürünlerine tavan fiyat uygulanmasına destek olan ülkelere satışları durdurarak karşılık verebileceğini ve 2023'ün başlarında petrol üretimini yüzde 5 ila 7 arasında azaltabileceğini açıkladı.

23 ARALIK 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 18,59 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 22,05 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 18,58 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 22,03 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 18,80 TL
  • Motorin fiyatı: 22,22 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 18,79 TL
  • Motorin fiyatı: 22,32 TL

jhjhjh-3.jpg

PETROL FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Fiyatlardaki yükselişte, arz daralmasına ilişkin endişeler ve zayıflayan dolar endeksi etkili oldu. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getiriyor. Bu durum alımların artmasını destekliyor ve fiyatların yükselmesine yol açıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN