Sigortacılık sektöründe suiistimallerin önüne geçmek ve vatandaşın hak kaybını engellemek amacıyla hazırlanan "Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği"nde geri sayım sona erdi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, kaza sonrası yaşanan karmaşık tazminat süreçleri yerini şeffaf ve dijital bir sisteme bırakıyor.
"EKSİST" DEVREYE GİRİYOR: OTOMATİK EKSPER DÖNEMİ
NTV'nin haberine göre, yeni sistemin merkezinde, kısa adı EKSİST olan "Eksper Atama ve Takip Sistemi" yer alıyor. Yarın itibarıyla başlayacak uygulama ile süreç şu şekilde işleyecek:
Kaza yapan araç servise götürülüp belgeler sisteme girildiği anda, algoritma üzerinden otomatik bir eksper ataması gerçekleştirilecek.
Mağdur olan araç sahibi veya sigorta şirketi, kendi talebi doğrultusunda sistem üzerinden eksper atanmasını isteyebilecek.
DEĞER KAYBI "ANINDA" HESAPLANACAK
Düzenlemenin en devrimsel nitelikteki maddesi, bugüne kadar suistimallere açık olan "değer kaybı" tazminatlarını kapsıyor. Artık araçtaki hasarın ekspertizi yapılırken, değer kaybı tutarı da eş zamanlı olarak hesaplanacak. Böylece hasar ödemesi ile değer kaybı ödemesi tek bir dosya üzerinden, aracıya gerek kalmadan araç sahibine ulaştırılacak.
"HASAR KOMİSYONCULUĞU" TARİHE KARIŞIYOR
Özellikle kaza sonrası araç sahiplerine ulaşıp "yüksek tazminat" vaadiyle vekalet alan ve fahiş komisyonlar kesen yasa dışı sektör, bu düzenleme ile işlevsiz hale getiriliyor:
Hasar başvuruları araç sahibi tarafından bizzat yapılacak.
Komisyoncuların vekaleten işlem yürütmesi engellenerek vatandaşın "vekalet ücreti" ve "dosya masrafı" adı altında sömürülmesi durdurulacak.
40 BİN LİRA EŞİĞİ VE EKSPER ZORUNLULUĞU
2026 yılı için belirlenen 400 bin liralık maddi teminat tutarı baz alındığında; 40 bin lirayı aşan tüm hasarlarda eksper tayini zorunlu olacak. Güncel yedek parça maliyetleri göz önüne alındığında, basit bir far değişiminin dahi bu sınıra yaklaştığı piyasa koşullarında, neredeyse tüm kazaların tarafsız eksper denetiminden geçmesi hedefleniyor. 40 bin liranın altındaki hasarlarda ise vatandaş ile sigorta şirketi doğrudan mutabakata varabilecek.
İTİRAZ MEKANİZMASI VE PİLOT UYGULAMA
Hazırlanan raporlara karşı itiraz yolu da açık tutuldu. Rapor hazırlandıktan sonraki 3 iş günü içinde hem vatandaş hem de sigorta şirketi itiraz edebilecek. Bu durumda yeni bir eksper atanacak, ancak itiraz eden taraf eksper ücretini kendisi karşılayacak.
1 Nisan 2026: Bursa ve Ordu’da pilot uygulama başlıyor.
1 Temmuz 2026: Uygulama Türkiye genelinde zorunlu hale geliyor.
