Akaryakıta rekor zam iddiası piyasayı karıştırdı! EPGİS suskunluğunu bozmak zorunda kaldı

Akaryakıta rekor zam iddiası piyasayı karıştırdı! EPGİS suskunluğunu bozmak zorunda kaldı

Son 2 haftadır gün aşırı akaryakıt ürünlerine zam geliyor. Gerek küresel piyasalardaki brent petrol fiyatlarındaki artış gerekse yurtiçinde döviz kurlarındaki yükseliş motorin, LPG ve benzinin fiyatlarını yukarıya çekiyor. Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2 lira 60 kuruş zam geleceği iddiaları gündemde.

Sosyal medyada motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 2 lira 60 kuruş zam geleceği iddia edildi. Bir süre önce akaryakıt zamları ile ilgili paylaşım yapmama kararı alan EPGİS suskunluğunu bozdu.

EPGİS'TEN ZAM İDDİALARINA YALANLAMA

Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 2 lira 60 kuruş zam geleceğinin beklendiği haberlerinin sosyal medyada yayılmaya başlaması üzerine uzun süredir suskun kalan EPGİS suskunluğunu bozdu. Zam iddialarını yalanlayan EPGİS, yaptığı sosyal medya paylaşımında “Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur” dedi.

benzine-zam.jpg

EPGİ 14 HAZİRAN SALI GÜNÜ İÇİN DE ZAM KAPISINI AÇIK BIRAKTI

EPGİS zorunlu bilgilendirme başlığı ile yaptığı sosyal medya paylaşımında bazı basın yayın organlarında 13 Haziran pazartesi akşamı motorinin litre fiyatına 2 lira 60 kuruş zam geleceğinin beklendiğine dair bilgilerin yayıldığını belirtti. EPGİS'in Twitter'dan yaptığı açıklamada ayrıca pazartesi günü ve ya akşamında akaryakıt ürünlerinden herhangi birine zam beklenmediği belirtildi. EPGİS yarın için de kapıları kapamayarak bugün akaryakıt piyasalarında oluşacak olan değerlerin 14 Haziran salı günü için belirleyici olduğunun altını çizdi.

MOTORİNE YENİ ZAMMI GELİYOR?

Geçen hafta akaryakıt ürünlerine peş peşe zamlar geldi. En son 11 Haziran cumartesi gününden itibaren geçeli olmak üzere benzinin litre fiyatına 2 lira 18 kuruş LPG'ye ise 54 kuruş zam yapılmıştı. Akaryakıt ürünlerine gelen son zamlardan sonra İstanbul'da motorinin litre fiyatı 27 lira 91 kuruştan Ankarada motorinin litre fiyatı 28 liradan İzmir'de ise motorinin litre fiyatı 28 liradan satılıyor. Benzin fiyatlarına gelen 2 lira 18 kuruşluk zamdan sonra da İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28 lira 45 kuruştan, Ankara'da benzinin litre fiyatı 28 lira 56 kuruştan İzmir'de ise benzinin litre fiyatı 28 lira 55 kuruştan satılıyor.

13 Haziran pazartesi gecesi benzinin litresine 2 lira 60 kuruş zam geleceği sosyal medyadan konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda motorinin litre fiyatına 2 lira 60 kuruş zam beklediklerini paylaşmıştı. Deniz Demir'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımda motorin zammının bu gece yarısı pompa fiyatlarına yansıyacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN