Akın akın Türkiye'ye geliyorlar! Rusya, Almanya, İran... Sayıları her geçen gün daha da artıyor

Akın akın Türkiye'ye geliyorlar! Rusya, Almanya, İran... Sayıları her geçen gün daha da artıyor

Avrupa'nın birçok bölgesinden Türkiye'ye gelenlerin sayısında artış yaşanmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılan son veriler, özellikle Almanya, İran, Rusya ve İngiltere'den Türkiye'ye yoğun bir turist akışı olduğunu ortaya koydu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eylül ayına ve yılın ilk 9 aylık dönemine dair ziyaretçi verilerini duyurdu. Bakanlığın yayınladığı verilere göre, Türkiye 2023'ün ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,39 artış ile toplamda 45 milyon 230.000 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Gelen ziyaretçilerin 39 milyon 212 bini yabancılardan oluşurken, 6 milyon 17 bini ise yurt dışı ikametli vatandaşlarda oluştu.

turkiyeye-turist-akini-2.jpg

EN ÇOK RUSLAR GELDİ

Ocak ile Ekim dönemlerinde 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 33,66 artış ile 5 milyon 166 bin turist yollayan Rusya, Türkiye'ye en fazla ziyaretçi gönderen ülkelerin başında geldi.

Rusya'yı yüzde 7,23 artış ile 4 milyon 855.000 ziyaretçi yollayan Almanya, yüzde 12,07 artış ile 3 milyon 157.000 ziyaretçi yollayan İngiltere izledi. Bu ülkelerin ardından ise sırasıyla Bulgaristan ve İran geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN