Alkol ve sigara fiyatlarına dev zam! Özgür Aybaş duyurdu: Etiket rakamları sil baştan değişti

Alkol ve sigara fiyatlarına dev zam! Özgür Aybaş duyurdu: Etiket rakamları sil baştan değişti

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin yapılması ile birlikte fiyat listeleri de hareketlendi. Seçimlerden sonraya ertelenen zamlar ürünlere yansımaya başladı. Market fiyatlarının yanı sıra zamlanan ürünler arasında sigara ve alkolde geri aldı. Zam haberini duyan vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. İşte sigara ve alkol zam tutarları…

Seçimlerden önce döviz kurlarında görülen baskı ihracatçıların şikayet etmesine neden oldu. Yapılan baskılanma sektörde zam beklentisini arttırırken seçim sonrasında ilk iş sigara ve alkole zam yapmak oldu. Sosyal medyada yayılan haberler doğrultusunda A101 zincir marketlerinde fiyat etiketlerinin yükseldiği görüldü. Ürünlere en az %30'luk bir zam yapılırken Ekonomist Murat Muratoğlu da katıldığı bir televizyon programında sigara fiyatlarından başlayarak her alanda zam beklentisi olduğunu duyurdu. İşte sigara ve alkol zam tutarları…

10 TL ZAM YAPILACAK

Ünlü Ekonomist Murat Muratoğlu dolar kurunun 25 ila 26 TL bandana yükseleceğini işaret ederken akaryakıt, sigara ve alkollü içecekler içinde zam uygulanacağını belirtti. Tüm market ürünlerinde hiperenflasyon etkisini derinden hissedileceğini ifade eden uzman isim konu hakkındaki detayları paylaştı. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sigaraya 10 TL zam yapılacağı duyuruldu.

sigara-fiyat.jpg

Murat Muratoğlu ve özgür Aybaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Sigara fiyatlarına 10 TL'lik zammı yapılacağı işaret edildi. Zam tutarını yıl sonuna kadar kademeli olarak gerçekleştirileceği ifade edilirken alkol fiyatlarına da yüklü bir zam yapıldı belirtildi. İlk zamanlar rakı grubuna gelirken fiyat listeleri de yeniden güncellendi. Alkol fiyatlarına yapılan zamların ardından güncel fiyatlar şu şekilde açıklandı:

alkol-ve-sigarada-yeni-duzenleme.jpg
100 cl'lik rakının fiyatı 589 TL
70 cl'lik rakı ise 429 TL
50 cl'lik şişesi 319 TL
35 cl'lik şişesi ise 239 TL'ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN