Alman devini enerji krizi vurdu: 2 bin 600 kişilik işten çıkarma

Alman devini enerji krizi vurdu: 2 bin 600 kişilik işten çıkarma

Almanya merkezli kimya şirketi BASF, Rusya'nın bir yıl önce Ukrayna'yı işgalinin ardından yoğunlaşan enerji krizinin tetiklediği resesyona hazırlanırken, 2 bin 600 kişiyi işten çıkarılacağını açıkladı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya’nın enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olurken, BASF’den yapılan açıklamada, yıla "Ukrayna'daki savaşın sonuçlarının ve özellikle artan hammadde ve enerji fiyatlarının hakim olduğu" belirtildi ve 2022 boyunca dünya çapında 3,2 milyar euro ek enerji maliyeti ödendiği bildirildi.

157 YILLIK ŞİRKET

157 yıllık tecrübesiyle dünyanın en büyük kimya grubu ve Alman endüstrisinin temel direklerinden biri olan BASF, gübrelerden plastiğe, arabalara ve ilaçlara kadar dünya çapında sayısız ürün yapmak için kullanılan kimyasalları üretiyor. BASF, daha önce Rusya'da kamulaştırılan tesisler nedeniyle 7,3 milyar euroluk zarar kaydettiğini duyurmuştu.

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna işgali, özellikle Rus gazına onlarca yıl bağımlı kaldıktan sonra Avrupa endüstrisini alternatif enerji kaynakları bulma mücadelesine sevk etti ve bunun sonucunda enerji fiyatları yükseldi.

‘AVRUPA’NIN REKABET GÜCÜ ZARAR GÖRÜYOR’

2 bin 600 kişinin işten çıkarılacağını açıklayan BASF CEO'su Martin Brudermüller, "Avrupa'nın rekabet gücü, aşırı düzenleme, yavaş ve bürokratik izin süreçleri ve özellikle çoğu üretim girdi faktörü için yüksek maliyetlerden giderek daha fazla zarar görüyor. Bütün bunlar, diğer bölgelere kıyasla Avrupa'daki pazar büyümesini zaten engelledi. Yüksek enerji fiyatları artık Avrupa'da karlılık ve rekabet gücü üzerinde ek bir yük oluşturuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN