Bu seviyeden altın alınır mı? 'Bugün Türkiye'de resmen o seviye görüldü' diyerek uyardı: İslam Memiş'ten kazandıran tahmin

Bu seviyeden altın alınır mı? 'Bugün Türkiye'de resmen o seviye görüldü' diyerek uyardı: İslam Memiş'ten kazandıran tahmin

Altın fiyatlarında piyasalar allak bullak oldu. Gün içinde rekor üstüne rekor seviyeler gelirken, altın yatırımcılarının kafası iyice karıştı. Altın fiyatları daha da artar mı yoksa şimdi satış zamanı mı? Altın piyasası uzmanı İslam Memiş merak edilen soruya yanıt verdi. Detaylar makalemizde...

Yurt içinde gram altın fiyatları bir kez daha rekor seviyeleri gördü. 2023 yılının başında 1.100 TL seviyesinde olan gram altın, bugün 1.261 TL'nin üzerine çıkarak tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Bu durum, altın yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Yurt içinde kuyumcularda ise gram altın, daha yüksek bir fiyattan satışa sunuluyor. Çeyrek altın fiyatları ise 2.132 TL, cumhuriyet altını ise 8.491 TL ile tarihi yüksek seviyelere çıktı. ABD enflasyonu ile yükselen ons altın ise 2.044 dolardan işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki bu yükselişi ons altındaki yükselişe bağlıyor. Amerikan enflasyon verisinin beklentilerin altında açıklanması, iyimserliğin korunmasına neden oldu. Ayrıca Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizleri artık arttırmayacağı beklentisi de yükselişi destekleyen faktörler arasında yer alıyor. Uzmanlar, yükselişin devam edeceği yönünde tahminlerde bulunuyor.

YAZ AYLARINDA ALTIN FİYATLARI NASIL OLACAK?

İslam Memiş, yaz aylarında altın fiyatlarına yönelik tahminlerde bulundu. Yukarıda 2.050 direnç seviyesinin olduğunu belirten Memiş, yıl içinde yaz aylarında altın fiyatlarının 2.300 dolar seviyesine kadar yükseliş gösterebileceğini ifade etti. Merkez bankalarının faiz artırımlarını durdurması, jeopolitik risklerin artması ve bankacılık krizlerinin yükselişi destekleyebileceğini belirten Memiş, altının güvenli liman olarak yatırımcılar tarafından tercih edileceğini belirtiyor.

1-010.jpg

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Kuyumcularda gram altın, 1.300 TL seviyesinden satışa sunuluyor. İslam Memiş, kısa vadede bir kâr satışı beklediğini belirterek, 1.960 dolar seviyesinde ons altın fiyatında alım fırsatı olabileceğini ifade ediyor. Haziran sonrasında Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımlarını sonlandırmasıyla gram altın fiyatlarının 1.400-1.500 lü rakamlara yükselebileceği yönünde tahminlerde bulunuyor.

ELİNDE ALTINI OLANLAR DİKKAT!

Elinde altın bulunduranların dikkatli olmaları gerekiyor. İslam Memiş, altın fiyatlarında yeni rekorların ve yükselişlerin yolda olduğunu söylüyor. Bu nedenle, altın yatırımcılarından bozdurma konusunda acele etmemelerini tavsiye ediyor.

ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN TAVSİYELER

Altın yatırımcıları için İslam Memiş'ten bazı tavsiyeler var. Gram altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği yönünde tahminlerde bulunan Memiş, kısa vadede bir kâr satışı beklediğini ifade ediyor. Bu nedenle, altın yatırımcılarının, ons altın fiyatında yaşanacak olası bir düşüşü değerlendirerek alım yapmaları öneriliyor.

Ayrıca, altın yatırımcılarına, altın yatırımının uzun vadeli bir yatırım olduğu hatırlatılıyor. Bu nedenle, yatırımcıların fiyat hareketlerine takılmadan, uzun vadede kazanç elde etmek için sabırlı olmaları öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN