Altın almak için hala geç değil! İslam Memiş altının dip yapacağı seviyeyi verdi: O rakamı gördüğünüzde alın…

Altın almak için hala geç değil! İslam Memiş altının dip yapacağı seviyeyi verdi: O rakamı gördüğünüzde alın…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılının gram altının dip seviyeyi göreceği uyarısında bulundu. Bu da yatırımcılara altın almak için hala geç değil sinyalleri verdi. İşte, İslam Memiş’in yatırımcılara tavsiyesi…

Yeni yılda uzun vadede hangi yatırım aracının kazandıracağı ve enflasyon karşısında yatırımcının kendini yıl boyunca nasıl koruyabileceği sorularına açıklık getirdi. Düşüşte olan borsayı değerlendiren Memiş, "Borsa İstanbul'da 7000 - 7500 puanı takip ediyorum. 2024 ilk çeyreğinde 9000 puanla alakalı öngörüm devam ediyor. Borsada gelecek risklere karşı BIST 30 Endeksi'nin daha iyi olacağını takip ediyorum. BIST 30 bence 2024'te daha iyi bir performans sergileyebilir" dedi.

Dolar ve Euro kuruna da değinen Memiş’in bu alandaki değerlendirmesi ise şöyle oldu:

"Dolar kurunda beklentimiz gerçekleşti. 29.70 beklentimiz vardı. 29.85'e kadar yükselmişti. Dolar kurunda beklentilerimiz aynı. Rakamsal değerler üzerinde değişen bir şey yok. Ocak itibarıyla 30 liranın normalleştiği bir süreç karşımızda olacak. Yılın ilk çeyreğinde 30-34 lira aralığında dolar TL kurunu takip edeceğiz. Dip olarak 30 lirayı görebiliriz artık. 2024 içinde dolar kurunun 45 liraya kadar yükselme ihtimali var. Bu düşüncem hala geçerli. Yukarı yönlü hareketler devam edecektir.

Euro TL kuru güçlü duruşunu koruyor. Dolar mı euro mu? Tabii ki euro. Euro dolar paritesinde hedef 1.15 seviyesi. 2024 yılında dolardan fazla değer artışı olacaktır euro'nun."

islam-memis-altin-yorumu-1.jpg

“SATIŞ İÇİN ACELE ETMEYİN, ALTIN BORÇLANMAYIN”

Ons altının yeni yılını değerlendiren Memiş, "Ons altın tarafında 2063 dolar var. 2024 yılı itibarıyla 2000 dolar dip seviyesi, 2000 lira gram altında dip seviyesi. Yani 2000'li rakamlar dip olacak demiştim. Düşüncem geçerli. Yılın ilk çeyreğinde 2150, 2200 lira. Ons altında 2150 dolara kadar yükseliş öngörüyorum. Yılın tamamında yol haritamızda değişiklik yok. Ons altında 2350 dolar seviyesi düşüncem. Gram altın yılın ilk çeyreğinde 2150 lira, ortalarında 2700 seviyesi, daha sonra 3000 lirayı hedef alan bir yükseliş karşımızda olacaktır. Gram altında her ay yeni rekor cümlesini sık duyacağımız bir fiyatlama karşımızda olmaya devam edecek. Elinde altın bulunduran satış için acele etmemeli." İfadelerini kullandı.

Ancak İslam Memiş’in bu değerlendirmesi bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Memiş bu değerlendirmesi ile altının dip seviyeyi gördükten sonra daha fazla yükseleceğini vurgulamak istiyor.

islam-memis-altin-yorumu-2.jpg

Gram altınla ilgili uyarısı da dikkat çeken Memiş, şunları söyledi:

"2024 yılında altın, altın çağını yaşayacağı için en fazla getiri gram altında olacaktır. Nakite ihtiyacı olmayan satış için acele etmesin. Altın borçlanmayın. Vele ki borçlanmak zorundasınız, 3000 lira seviyesini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Gümüş 2024 yılında, 2023'e kıyasla daha pozitif seyirde yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Rasyo kaynaklı gümüşün performansı 2024'te gayet iyi olacak. Gram gümüş 22.67 şu anda. Burada da 24, 26, 28 ve 30 liralık değer artışlarını beklemeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN