Altın biriktirenlerin aklı başından gidecek! Durum değişiyor, hazır olun

Altın biriktirenlerin aklı başından gidecek! Durum değişiyor, hazır olun

Altın yatırımcılarının aklı başından gidecek! ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelen açıklamayla tüm tahminler yerle bir oldu. Her geçen gün zirvesini tazeleyen altında bu kez durum yatırımcılar için iç açıcı olmayacak. Durum değişiyor, hazır olun...

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları hız kesmeden rekor yenilemeye devam ediyor. Altının geleceği ile ilgili ekonomistler tahminlerde bulunurken FED yetkilisinden gelen açıklama durumu bambaşka bir boyuta taşıdı.

Strajest: Fed O Hatayı Yaptığında Altın Bu Seviyelere Gider!

ALTIN TARİHİ ZİRVESİNİİ BİR KEZ DAHA YENİLEDİ

Ons altının 2300 dolara tırmanarak tarihi zirvesine ulaşmasıyla birlikte altın piyasalarında yaşanan gelişmeler merakla takip ediliyor. Ancak, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilisinin yaptığı açıklama, piyasalardaki beklentileri tersine çevirerek yeni bir dönemin kapısını araladı.

Dünya genelindeki siyasi çalkantılar, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşırken, ons altın 2298 dolara kadar yükselerek tarihi zirvesini bir kez daha yeniledi. Bu yükseliş, Türkiye'de çeyrek ve gram altın fiyatları dahil olmak üzere tüm altın ürünlerinde artışlara sebep oldu ve altın piyasasında yaşanan kesintisiz yükselişin ne kadar süreceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Fed yetkilileri tetikte - Ekonomi Haberleri

2024 YILINDA TEK FAİZ İNDİRİMİ YAPILABİLİR

Dünyanın önde gelen bankaları ve ekonomistleri, Fed tarafından yıl sonuna kadar en az birkaç faiz indirimi beklentisiyle altın fiyatlarının yaz aylarından itibaren hızla yükselmesi beklentisi içindeyken, Atlanta Fed Başkanı Bostic'in açıklamaları tüm tahminleri alt üst etti. Bostic, enflasyon endişeleri ve faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda temkinli bir yaklaşım benimseyerek, 2024 yılının tek bir faiz indirimiyle kapanabileceğini işaret etti.

Altın fiyatlarını etkileyen temel faktörler arasında Fed'in faiz kararları ve uluslararası risk faktörleri bulunurken, uzmanlar Fed'in bu tavrının altın piyasalarında önemli bir geri çekilmeye yol açabileceğini düşünüyor. Temmuz ayı ve sonrasında başlayabilecek faiz indirimlerinin altın fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olabileceği öngörülüyordu ancak Fed'in tutumunun bu beklentileri değiştirebileceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN