Altın borcu olanlar dikkat! Piyasa kahini 'Boşuna hayal kurmayın' diyerek uyardı: Gram altında rekor seviye geliyor, hazır olun

Altın borcu olanlar dikkat! Piyasa kahini 'Boşuna hayal kurmayın' diyerek uyardı: Gram altında rekor seviye geliyor, hazır olun

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Dün akşam saatlerinde rekor seviyelere ulaşan gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Altın fiyatları neden yükseliyor? Gram altın ne kadar olacak?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar peş peşe geldi. Piyasa kahini 'Boşuna hayal kurmayın' diyerek uyardı. Gram altında rekor seviyeye hazır olun!

Altın borcu olanlar bu habere dikkat. ABD enflasyonu ve Orta Doğu'da yaşanan savaş krizi altın fiyatları etkilemiş durumda. Küresel piyasalarda ons altın 1877 dolara kadar çıktı ve rekorunu tazelemiş oldu. Ons altındaki yükseliş ile birlikte gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında yükseliş başladı. Gram altın 1.725 TL'ye kadar çıkarken çeyrek altın ise 2.838 liraya kadar yükselmiş durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları neden yükseliyor? Altın fiyatları daha da yükselecek mi?' sorularını araştırırken piyasa kahininden korkutan uyarı geldi. Altın borcu olanlar dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Boşuna hayal kurmayın' dedi ve uyardı. Gram altında rekor seviye geliyor.

PİYASA KAHİNİ 'BOŞUNA HAYAL KURMAYIN' DEDİ VE UYARDI

2024'te beklediği ekonomik süreçlere değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanlar uyardı. Altında rekor seviyelerin görüleceğini belirten Memiş, "Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanma devam ederken, elinde altın ve gümüş olanlar ayrı merak içinde. Elinde TL ve döviz bulunduranlar da altın ve gümüş alalım mı diye merak ediyor" diyerek şunları söyledi:

"Özellikle Borsa İstanbul 100 endeksinde satışlar devam ediyor. 8448 puanda. 0.75'lik değer kaybı var. Borsada beklemeyi tercih ediyorum her videomda söylediğim gibi. İki hafta daha bekliyorum. Ayın 15'inde 3 hisse senedi belirleyerek gireceğim borsaya. Daha önceden de yapmıştık. 4400 puandan girip 6000 puandan çıkış yapmıştık. 7500 puan altından giriş yapacağız yine, 15 bin puana kadar bekleyeceğiz. 2024'ün yarısına kadar bekleyeceğiz.

hjjhj-14.jpg

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Hedef 28 lira seviyesi. Şu anda 27.50'de. Yıl sonunda 29.70'i bekliyorum. 2024 yılında 45 liraya kadar bu yükselişler devam edecek. Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ve düşünmüyoruz. Euro dolar paritesi malum, teknik olarak öngördüğüm 1.0650'nin aşağısı da test edildi.

hjjh-24.jpg

Cılız bir hareket var ama tam kapsayıcı değil. Manipülasyon piyasası, baskılanma iki hafta daha devam edecek. 1.07'nin altındaki her rakam da euro'ya geçiş için muhteşem fırsatlar. 1 milyon dolarım olsa, parite ile euro'ya takas yaparak pozisyonumu alırdım. Elimde TL var, altın-gümüş sevmiyorum, borsaya girmiyorum diyenlere de diyorum ki o zaman euro ucuz kalıyor.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE GELİYOR

Neden faizleri merkez bankaları artırıyor. Enflasyonu düşürmek için. Enflasyon düşüyor mu? Hayır. O zaman ne oluyor? Düşürmeyecekler ki, düşmeyecek. Öyle zannet diye. Senin sattığın altını, gümüşü kim alacak. Onlar alacak. Kasım ayında merkez bankalarının altın stoklarındaki miktarı hep beraber göreceğiz. Merkez bankalarının en fazla altın alımı yaptığı yıl oldu. Şimdi 1825 dolara çekti. Stoklar yine artırılacak. Büyük bir ekonomik kriz ve jeopolik riskin hazırlığı yapılıyor. Büyük tufan geliyor diye uyardım. Elindeki varlıklara sahip çıkacaksın. Elinde altın ve gümüş bulunduranlar varlıklarına sahip çıkmalı. Üstüne ilave yapabiliyorsanız ilave yaparak süreci devam ettirmek çok mantıklı bir kara olacaktır. Bir anda fişi çekecekler ve hiç beklemediğiniz bir dünya piyasasına uyanacaksınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN