Altın fiyatları durulmuyor! Gram ve çeyrek altın tahmini şaşırttı: Son dakika açıklandı

Altın fiyatları durulmuyor! Gram ve çeyrek altın tahmini şaşırttı: Son dakika açıklandı

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! FED faiz kararı sonrası yükselişe geçen ons altın ve gram altın rekora doğru koşmaya devam ediyor. Ons altın üst üste küresel piyasalarda rekor kırarken gram altın da rekor tazeledi. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırıyor. Uzman isim vatandaşları uyardı. Gram ve çeyrek altın tahmini piyasaları alevlendirdi. Bunu yapmayan pişman olacak!

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte altın fiyatları merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta FED'in 25 baz puanlık faiz artışı sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Ons altın küresel piyasalarda rekor üstüne rekor kırarken iç piyasada çeyrek ve gram altın da yükselişler başladı. Yatırımcılar 'Altın alınır mı, satılır mı? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?' sorusunu araştırırken uzman isimden kritik açıklamalar peş peşe geldi. Altında dananın kuyruğu kopuyor! Gram altın ve çeyrek altında yeni rekor geliyor! Peki 9 Mayıs 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar? İşte altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri...

hjjhhj-51.jpg

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Piyasalardaki son durumu değerlendiren Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırım yapacakları uyardı. Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopuyor. Bunu yapmayan bin pişman olacak!

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatlarının neden yükseldiğine dair açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, "ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırımları enflasyonu düşürmeye yetmedi. Öte yandan FED'in faiz artırımları resesyon tehlikesini de beraberinde getiriyor. Böyle olunca da faiz artırımının çokta doğru olmayacağı kanaati uyandı. Bu sebeple faiz arttırımlarına ara verilmesi söz konusu oldu. Sene boyunca altın faiz baskısından dolayı 2070 dolarlardan 1650 dolarlara kadar gerilemişti. 1650 dolar seviyesinden dip seviye olarak alan altın fiyatları şubat ayında gerçekleşen bir gerileme sonrası yükselemeye devam etti" dedi.

jhjhjh-32.jpg

"ALTINDA YÜKSELİŞLER DEVAM EDECEK"

Fiyatlardaki artışın devam edeceğini belirten Yıldırımtürk, "Geçtiğimiz sene faiz baskısından dolayı enflasyon etkisi altında fiyatlanmamıştı. Altında bir taraftan enflasyon rakamları diğer taraftan ise jeopolitik gerginlikler fiyatlara yansımaya başlıyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve Avrupa ülkelerindeki sokak eylemleri ile çatışmalar altın fiyatlarını yükseltiyor. Öte yandan bu hafta itibarıyla yapılan FED açıklamaları piyasaları tatmin edemedi. FED tarafından net ifadeler kullanılmaması, ileriye dönük ekonomi verilere göre hareket edileceğinin açıklanması ve bundan sonra faiz artırımının gelmeyeceğine yönelik ifadelerin kullanılması ons altın bazında fiyatların yükselmesine sebep oldu. Bu gelişmeler ışığında ons altında rekor kırılmış oldu. Ben önümüzdeki süreçte bu gelişmelerin ışığında ons altın tarafında yükselişlerin devam edeceğine inanıyorum." uyarısında bulundu.

GRAM ALTINDA BOMBA TAHMİN

Gram altında beklediği seviyeyi açıklayan Yıldırımtürk, "Ons altının yükselişi iç piyasada gram altının yükselmesini tetikledi. Ons altındaki yükseliş gram altında da rekor seviyesinin geçilmesinin yolunu açtı." dedi.

jhjhjh-33.jpg

9 MAYIS 2023 SALI GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.267,55 TL'den yapan gram altın bugün 1.270,34 TL alış, 1.270.53 satış fiyatından işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 9.352,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 9.220,00 liradan alınıyor, 9.359,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 4.616.00 TL üzerinden yapan yarım altın 4.540,00 liradan alınıyor, 4.624,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.294,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 9 Mayıs itibariyle 2.249,00 liradan alınıyor, 2.298,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 9 Mayıs günü 8.903.28 TL alış, 9,081,36 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN