Altın fiyatları iki gün öncesine göre düşük! Altın 30 Mart Çarşamba gününe yükselişle başladı çeyrek altın kaç lira?

Altın fiyatları iki gün öncesine göre düşük! Altın 30 Mart Çarşamba gününe yükselişle başladı çeyrek altın kaç lira?

Altın almak isteyenler altın fiyatlarındaki yukarı ve aşağı yönlü hareketleri yakından takip ediyor. Altının fiyatı iki gün öncesine göre bir miktar düşük. 30 Mart Çarşamba günü ise altın fiyatlarında bir miktar yükseliş gözleniyor. Gram altın iki gün önce 923 lirayken bugün 905 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın da iki gün önce bin 525 liradan satılıyordu bugün bin 485 liradan işlem görüyor. İşte 30 Mart Çarşamba günü altın fiyatları...

Türkiye'de yatırımcının en güvenli yatırım aracı olarak gördüğü altın fiyatlarındaki yükseliş ve düşüşler yakından takip edilmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın doların değerini korumak için çektiği faiz silahı doları küresel piyasalarda bir miktar artırdı. Yatırımcı altındaki ani düşüşleri alım için fırsat olarak görüyor çünkü dünyadaki savaş ortamı ve pandemi yüzünden altın güvenli bir liman olma özelliğini korumaya devam ediyor. Altın fiyatları iki gün öncesine göre 30 Mart Çarşamba günü bir miktar düşük. Altının gram fiyatı 905 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın bin 485 lira, Cumhuriyet altını altı bin 060 liradan satılıyor

İşte 30 Mart Çarşamba günü altın fiyatları...

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 905 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, dolar kuru ve ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,9 azalışla 897,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,8 artışla 905 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.485 lira, Cumhuriyet1 altını da 6.060 liradan satılıyor.

Dün, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen müzakereden olumlu sinyallerin alınmasının ardından 1.890,3 dolar ile mart ayının en düşük seviyesini görmesine karşın günü 1.919,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 1.921,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel piyasalar için başlıca risk unsuru olmaya devam ettiğini belirterek, müzakerelere ilişkin gelişmelerin altın fiyatlarında dalgalanmaya sebep olduğunu ifade etti.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın konuşmasının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de büyüme ve ADP özel sektör istihdamı, Almanya'da enflasyon ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.950 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN