Altın fiyatları piyasaları salladı! Bu seviye beklenmiyordu: İki karar sonrası altın coştu!

Altın fiyatları piyasaları salladı! Bu seviye beklenmiyordu: İki karar sonrası altın coştu!

Altın fiyatları sizi çok şaşırtacak! İşte detaylar...

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrasında sert bir yükselişle çifte rekor kırdı. Ons altın tarihin en yüksek seviyesine ulaşırken, gram altın fiyatları da rekor seviyelere yükseldi. Yarın ABD'den gelecek olan kritik veri öncesi altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi sorusu merakla bekleniyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş ise "çok yakında patlayacak" diyerek bir uyarıda bulundu. 

altın fiyatları

ABD Merkez Bankası Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 2007'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artışlarını durdurma kararı alınmadığını belirtti ve enflasyon yüksek kalırsa faizleri düşürmeyeceklerini ifade etti. Kararın ardından Powell'un açıklamaları da takip edilerek, faiz artışlarının etkisi merakla bekleniyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artış kararının ardından, ons altın Ağustos 2020'deki 2.074 dolarlık rekor seviyesini aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı ve 2.082 dolar seviyesine yükseldi. Ancak daha sonra 30 dolarlık bir düşüş yaşayan ons altın, bu sabah 2.050 dolar seviyelerinde işlem görüyor. İşlenmemiş gram altın fiyatları da ons altın ile birlikte yeni rekor seviyesini gördü ve serbest piyasada 1.302 liraya kadar yükseldi. Şu anda altının gram fiyatı 1.279 lira düzeylerinde seyrediyor. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

altın fiyatları

Bu hafta, altın fiyatları üzerinde etkili olacak son bir viraj daha var. Yarın ABD'de açıklanacak olan Nisan ayı istihdam raporu verilerine göre, ekonominin 180.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Bu güçlü bir rakam olsa da, istihdam artışının üst üste üçüncü ayda da ılımlı seyretmesi bekleniyor. İşsizlik oranının yüzde 3,6'ya yükselmesi ve ortalama saatlik kazançların sabit kalması da bekleniyor. Bu veriler altın fiyatlarının seyrini belirleyebilir ve piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN