Altın fiyatları piyasayı yerle bir etti! Yatırımcılar halinden memnun... Daha ne kadar artacak?

Altın fiyatları piyasayı yerle bir etti! Yatırımcılar halinden memnun... Daha ne kadar artacak?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınacak olan faiz kararına dair beklentilerin gündemde olduğu sıralarda altında patlama meydana geldi. Üst üste iki bankaya kayyum atanması ile birlikte Credit Suisse büyük bir krizin eşiğine geldi. Altının parlaması ile birlikte rekor üzerine rekor görülüyor. Piyasalarda alevlenen altın fiyatları ile birlikte brent petrol fiyatları 72 dolara kadar geriledi. Bitcoin ise yüzde 6,8 oranınd aeğer kazandı. İşte tüm detaylar...

KÜRESEL KRİZ KAPIYA DAYANDI

Ülkemizin gündeminde yer alan altın fiyatları geçtiğimiz gün itibariyle uçuşa geçti. Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yatırımcıların ayağını yerden kesti. Küresel krizin çığlıkları yavaş yavaş duyulmaya başlandı. ABD'de gerçekleşen kayyum atamaları ile birlikte banka iflas paniği tüm dünya yansıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Silvergate Capital, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası ile birlikte First Republic Bank tarafından yaşanan sorunlar, Avrupa'da ise İsviçre'nin en büyük ikinci bankası konumunda yer alan Credit Suisse'nin sıkıntıya girmesi ile birlikte küresel bir bankacılık krizine ilişkin korkular yatırımcıyı sardı. Güvenli yatırım olarak görülen altın fiyatları ise kısa sürede rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

basliksiz-5-sfbj-cover.webp

ALTIN FİYATLARI FÜZE GİBİ YÜKSELİYOR

Altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin nedenlerinden birisi ise ABD'de 3 bankanın aynı anda kriz yaşamasından kaynaklandı. Daha ilerisinde ise Slicon Valley Bank tarafından gelen iflas başvurusu yatırımcıyı paniğe sürükledi. Yaşanan paniğin ardından altın fiyatları füze gibi fırladı. Rekorları delip geçen altın fiyatlarında ONS altın fiyatı 2000 dolar seviyelerine gelerek 1989 dolar seviyesinde direnç gösterdi.

Gram altın fiyatlarında ise geçtiğimiz güne 1.170 lirayla başlamasına rağmen sessiz adımlar ile rekora doğru ilerledi. Akşam saatlerinde ise gram altın 1201 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Durmak bilmeyen gram altın kısa bir süre içerisinde ise 1216 TL'ye yükseliş kaydetti.

1457968.webp

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Altın fiyatlarının gündeme gelmesiyle birlikte çeyrek altın fiyatı 2008 TL'ye yükselirken Cumhuriyet altın fiyatı ise 8037 liraya kadar yükseliş sağladı. Altın fiyatlarının fırlması ile birlite brent petrol varil fiyatlarında düşüş gözlemlendi. 72,47 dolar seviyelerine gerileyen brent petrol fiyatı üzerine akaryakıt fiyatlarında indirim olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN