Altın fiyatları tırmanışa geçti! Uzmanlardan yeni tahmin: O tarihten önce alan kazanacak

Altın fiyatları tırmanışa geçti! Uzmanlardan yeni tahmin: O tarihten önce alan kazanacak

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fed'in faiz kararının etkisiyle altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Piyasalardaki son duruma ilişkin uzmanlar değerlendirmeler yapıyor ve altın fiyatlarının bundan sonraki seyrini merak ediyor. İşte ayrıntılar haberimizde...

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hareketlilik, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaştırma politikalarına ilişkin kararlarına bağlı olarak yaşanıyor. Son olarak Fed'in, son 40 yılın en hızlı parasal sıkılaştırma programının sonuna gelindiğini ima etmesi, altın fiyatlarında bir ralliye neden oldu. Bu karar, altın fiyatlarındaki hesapların da değişmesine yol açtı. Uzmanlar, altının bundan sonraki seyrini merak ederken, piyasadaki son duruma ilişkin değerlendirmelerini de paylaşıyorlar. Gram ve çeyrek altın fiyatları da bu gelişmelerden etkilendi ve herkes tarafından yakından takip ediliyor.

ALTIN REKORA KOŞUYOR

altın

ABD Merkez Bankası (Fed), son 1 yılı aşkın süredir uyguladığı ve son 40 yılın en hızlı para politikası sıkılaştırma programının sonuna geldiğini açıklaması, altın ve gümüş piyasalarında hareketlilik yarattı.

Fed'in faiz artırımına gitmeme kararı, ons altın fiyatlarını güçlendirirken, iç piyasada gram altın rekor seviyeye yükseldi.

Fed, beklenildiği gibi 25 baz puanlık bir faiz artırım kararı aldı ve faiz oranını %5,25 seviyesine yükselterek, 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

Kararın ardından basın toplantısı düzenleyen Fed Başkanı Jerome Powell, bundan sonraki kararlarının verilerle bağlantılı olacağını belirtti. Başkan, banka iflaslarına yönelik sorulara ise şimdilik endişe edilecek bir durum olmadığını ve faiz artış döngüsünün sonuna gelindiğini ima etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN