Altın fiyatları yere serildi! Altın almak isteyenler dikkat: O tarihten sonra rekor geliyor

Altın fiyatları yere serildi! Altın almak isteyenler dikkat: O tarihten sonra rekor geliyor

Yatırımcının gözbebeği olan altın tarihin en hareketli dönemlerini yaşıyor. Altın alacak yada satacak olan vatandaşlar altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceği konusunda çok endişeliler. İşte detaylar…

Yatırımcılar altın fiyatındaki bu ani hareketliliğinin şokunu yaşıyorlar ve altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği konusunu merak ediyor ve araştırıyorlar. Detaylar haberimizde…

banka

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA! YENİ ZİRVEYİ AÇIKLADI, KRİTİK TARİH BELLİ OLDU, İŞTE GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN, YARIM ALTIN, TAM ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gram altın fiyatı ve çeyrek altın fiyatı başta olmak üzere diğer altın fiyatları türleri de ilgi görüyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar altın fiyatlarını etkiledi. Gösterge, ABD'de önemli verilerin açıklanmasının ardından negatife döndü. Peki altın fiyatının son durumu nedir? altın neden düştü Altın Yatırımcıları Ne Yapmalı? Gram Altın, Çeyrek Altın, Yarım Altın ve Tam Altın fiyatları için detaylar haberimizde…

Altın fiyatında sıcak gelişmeler var. Altın fiyatlarındaki dalgalanma yatırımcıların dikkatini çekti. İşte altın fiyatlarına dair şaşırtan açıklama

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, altın fiyatlarının hareketini yazıyor. İşte Balcı'nın yazısı:

Son birkaç gündür altın kar satışlarıyla düşmeye başladı. Nedeni yine değişen algılarla ilgilidir. Dolar/TL kurundaki yükselişin devam etmesi nedeniyle altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen gram/TL fiyat çıkışı güçlü kalmaya devam ediyor.

Altın, günümüzde en popüler yatırım ürünlerinden biridir. Dalgaları izlemek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarını erteleyip birkaç toplantıdan sonra sonlandıracağı beklentileri altın fiyatlarına yansıdı.

Ayrıca, bankacılık krizi, doların değer kaybetmesi ve ABD Hazine tahvillerinin faiz oranlarının gevşemesi gibi faktörler güvenli liman varlıklarına olan ihtiyacı artırarak ons altının fiyatını yükseltti. Sadece son birkaç gün kâr satışlarında bir düşüş gördü. Kârların bir kısmı geri döndü. 2.048 seviyesi test edildi ve 1.970 seviyesine düşürüldü.

NEDEN DÜŞÜYOR

Altın fiyatının düşmesine neden olan gelişmeler aynı zamanda algı kaymasıyla da bağlantılı. Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dair artan beklentiler, yüksek tahvil getirileri ve zayıf doların sona ermesi altın fiyat hareketini baskılıyor.

Hadi daha yakından bakalım. ABD ekonomisinde “ılımlı resesyon” söylemi ivme kazandı. Enflasyon düşmeye devam ediyor, ancak Avrupa ve İngiltere'nin aynı düzeyde yavaşlama görmemiş olması önemli.

Bu arada, bölgesel Fed başkanlarından “şahin” açıklamalar gelmeye başladı. St. Fed Başkanı Louis Bullard, enflasyonun hala yüksek olduğunu ve oranların yükselmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Bullard ise ABD ekonomisinin resesyonda olduğu görüşüne katılmadı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in yüksek enflasyonu kontrol altında tutmak için muhtemelen faiz oranlarını yeniden artıracağını ve oranların uzun bir süre sabit kalmasının çok muhtemel olduğunu söyledi. Bostic, ekonominin hâlâ ivme kazandığını ancak enflasyonun çok yüksek olduğunu ve para politikası alanında yapılacak daha çok iş olduğunu söyledi.

BİR SÜRE DAHA KÂR SATIŞLARI OLABİLİR

En azından bazı Fed yetkilileri enflasyondaki düşüşü yeterince yüksek görmediklerini ve bunun sürdüğünü söylüyorlar. Ayrıca ekonominin artan faiz oranlarını kaldırabilecek kadar güçlü olduğuna inanıyorlar. Federal Rezerv piyasadaki "ana oyuncu, ana oyuncu" ise, fiyatlandırma buna göre tasarlanacaktır.

Ancak daha genel olarak, oran artışlarının birkaç seanstan sonra duracağı açıklaması ve altının on yılı aşkın bir süredir (uzun vadeli bir prim olmadan) 2.000 doların altında olması kilit ipuçları. Bu durum, orta ve uzun vadede altta yatan yukarı yönlü beklentilerin korunmasına yol açıyor.

Ancak kısa vadeli kar satışının bir süre daha işe yarayacağına dair bir anlayış var. İç piyasada gram/TL altın fiyatı çıkışı ivme kaybediyor. 1.273 seviyesini gördükten sonra 1.230 seviyesine gerileme var. Dolar/TL kurundaki yükselişin devam etmesi nedeniyle altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen gram/TL fiyat çıkışı güçlü kalmaya devam ediyor.

VERİLER YAVAŞLAMAYI TEYİT ETTİ

Resesyon ve yavaşlayan ABD ekonomisine yönelik söylemler artarken, dikkatler açıklanan verilere çevrildi. Haftalık ABD işsizlik başvuruları geçen hafta beklenenden daha iyi bir şekilde 245.000'e yükseldi. Tahmin 240.000 idi. Bu arada, tarım dışı istihdam artışı Şubat ayında beklenenin 236.000 altında gerçekleşti.

Önümüzdeki Perşembe günü açıklanacak olan büyüme beklentileri (GSYİH) %1.0 (önceden %1.1 idi). Daha yüksek faiz oranları enflasyonu düşürmeye yardımcı olacak, ancak kaçınılmaz olarak ekonomiyi yavaşlatacaktır. Bir noktada, tercihleriniz seçiminizi belirleyecektir.

Türkiye örneğinde olduğu gibi düşük faiz, yüksek enflasyon, yüksek büyüme mi olacak yoksa ekonomik yavaşlamayı yutarken faiz artırıp enflasyonu aşağı mı çekecek?

PETROLDE ÇIKIŞ YERİNİ DÜŞÜŞE BIRAKTI

OPEC+ grubunun aniden üretimi kısma kararı almasının ardından petrol fiyatları ivme kazandı ve Brent ham petrolü 87 dolara çıktı. Çin'de beklenenden daha iyi büyüme ve azalan ABD petrol stokları fiyatların yükselmesini destekledi.

Bununla birlikte, ABD'de büyüyen durgunluk tartışması ve zayıflayan dolar, petrol fiyatlarını düşürerek 'Brent' ham petrolünü 81 dolara düşürdü. Petroldeki düşüşün yanı sıra başta sanayi olmak üzere bazı hammaddelerin fiyatları da düştü.

Bakır, pamuk ve buğday fiyatları geçen hafta düştü. Doğal gazın daha da soğuyacağına dair öngörüler ve petrol fiyatlarını yukarı çeken nedenler de rol oynadı. Ham petrol fiyatları düşerken doğal gaz fiyatları da düştü. Petrol ve gaz fiyat hareketleri, enerji maliyetleri ve enflasyon açısından çok önemlidir.

YABANCI, HAFTALAR SONRA ALIMDA

Son haftalarda Borsa İstanbul'da yabancı bir yatırımcının yaptığı satış gündeme geldi. TCMB verilerine göre 14 Nisan'da sona eren haftada 179 milyon dolarlık hisse senedi aldı ve 6 milyon dolarlık tahvil sattı. Seçimden önce yabancıların hisse senedi alacağını söylemek için henüz çok erken. Döviz Korumalı Mevduat (KKM) 2 trilyon TL'ye yaklaşıyor.

Açıklanan son rakam 1.89 milyar TL. Salgını kaçırmak istemeyen tasarruf sahipleri KKM'ye ilgi duymaya devam ediyor. KKM güvenli bir sığınak olarak kabul edilir. KKM'nin toplam mevduata oranı %18'in üzerindedir. Öte yandan, kur yükselmeye devam ettikçe bankalar, TCMB ve serbest piyasa (Kapalı Çarşı) arasındaki farkın da açıldığı dikkat çekiyor.

Faiz oranlarında olduğu gibi, forex piyasasında birden fazla yapının oluşması, piyasalar arasında işlem yapma fırsatları sunar. Borsa İstanbul seçimleri bekliyor. Seçim öncesi likidite bekleniyor.

BORSADA ZAYIF GÖRÜNÜME DEVAM

Bir borsa çıkış girişimi direnç seviyelerinde satıldı. İlk destek 4.945-4.950, ardından 4.890 ve 4.770. İlk direnç 5.100-5.130'da.

Sürekli reaksiyon performansı için bu değerlerin ilk aşamada aşılması gerekir. Bu durumda bir sonraki direnç 5.200-5.250 ve 5.290'da görülebilir. Endeksin geri tepmesi üzerine bazı gerici alımlar olsa da, direnç seviyelerini kırmak zor olabilir. Değişken bir seyrin devam etmesi muhtemeldir.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Gram altın fiyatı alışı: 1.238,74 Türk lirası Satışı: 1.238,92 Türk Lirası

 Çeyrek altın fiyatı alışı: 2.168,00 Türk Lirası satışı: 2.223,00 Türk Lirası

Yarım altın fiyatı alış: 4.336,00 Türk Lirası satış: 4.419,00 Türk Lirası

Tam altın fiyatı alışı: 8.877,00 Türk Lirası satışı: 9.046,00 Türk Lirası

 Cumhuriyet altını fiyatı alışı: 8.945,00 Türk Lirası satışı: 9.080,00 Türk Lirası

 Ata altın fiyatı alışı: 8.900,70 Türk Lirası satışı: 9.127,89 Türk Lirası

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN