Altın fiyatlarında ortalığı darmaduman edecek yorum! O seviyeye hazırlıklı olun diyerek duyurdu

Altın fiyatlarında ortalığı darmaduman edecek yorum! O seviyeye hazırlıklı olun diyerek duyurdu

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımları ve Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesiyle birlikte altın fiyatlarında düşüşler başladı. Gram ve çeyrek altında büyük kayıplar görülürken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken uyarı geldi. 'O seviyeye hazırlıklı olun' diyen Şatıroğlu, beklediği seviyeleri açıkladı. Elinde altın olanlar yandı! İşte Tunç Şatıroğlu'nun altın tahmini...

Hafta başından buyana düşüşlerine devam eden altın fiyatları yatırımcısının gündeminde. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararları altın fiyatlarına büyük bir darbe vurdu. Ons altın ve gram altında kayıplar artarken vatandaşlar 'Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın düşecek mi, yükselecek mi?' sorularını araştırıyor. Merak edilen sorulara yanıt veren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, elinde altın olanları uyardı. Öyle bir seviye verdi ki duyanlar kuyumculara koşuyor. O seviyeye şimdiden hazırlıklı olun. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte 3 Mart 2023 güncel altın fiyatları...

gfgfgf-2023-03-03t105532-157.jpg

Altın fiyatları FED ve Merkez Bankası'ndan gelen faiz kararları ile büyük kayıplar yaşadı. Artan enflasyona karşı faiz artışına giden Fed'in faiz artışlarına devam edeceği öngörülüyor. Uzmanlar Fed'in faiz artırımlarına Mart, Mayıs ve Haziran ayındaki toplantılarda 25'er baz puan şeklinde devam edeceğini belirtiyor.

ALTIN FİYATLARINDA KAYIPLAR ARTIYOR

2022 yılının başında büyük yükselişler yaşayan ons altın 1.960 dolardan düşüşe geçerek yüzde 8’e yakın geriledi. Ons altında yaşanan yükselişle birlikte rekor seviyelere ulaşan gram altın, 1,104 TL’ye kadar geriledi. 2023 kazançlarını geri veren gram altın da tarihi seviyeden yüzde 7,6 oranında uzaklaştı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

ABD Merkez Bankası’nın enflasyon canavarına karşı faiz artırımlarına devam edeceği öngörülürken altın fiyatları merak konusu oldu. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Merak edilen soruya cevap veren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu çok kritik bir değerlendirmede bulundu.

hghggh-20.jpg

Enflasyon verilerine dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, "Bu artış ABD’de birçok şeyin fiyatının artmasına sebep oldu. Altın fiyatları para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 artışla 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 2018’den bu yana ülkedeki enflasyon artışı yüzde 20. İki tarafta da artış varken altın bunun çok gerisinde kaldı" ifadelerini kullandı.

"BİR YERDEN SONRA DURACAK"

Faiz artırımlarının bir yerde duracağını belirten Şatıroğlu, "Faiz artırımlarının bir yerden sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını düşünüyorum. ABD’nin ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara çıkmış durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan para 738 milyar dolar. Dolayısıyla Fed kafasına göre çok da fazla faiz arttıramaz. Ancak bu faizi çok yukarıda tutamayarak indirmek zorunda. Faizleri indirdikleri zaman ise altın fiyatlarının yükselmesini bekliyorum" dedi.

ALTIN FİYATLARINDA BU SEVİYELERE HAZIRLIKLI OLUN!

Şuan altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin devam edeceğini belirten Tunç Şatıroğlu, ons altın fiyatlarının 1790 dolar seviyelerine doğru gerileyebileceğini belirtti. "Ama bunlar gelip geçici şeyler" diyen uzman isim, "İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek" yorumunda bulundu.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (3 MART 2023 CUMA)

Altın fiyatları, 3 Mart 2023 Cuma günü yeşil ve yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.115,81 TL'den yapan gram altın bugün 1.116,76 TL alış, 1.116.93 TL satış fiyatından işlem görüyor.

hgghgh-10.jpg

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 7,452,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 7.389,00 liradan alınıyor, 7.463,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 3.740.00 TL üzerinden yapan yarım altın 3.706,00 liradan alınıyor, 3.746,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 1.870,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 3 Mart itibariyle 1.853,00 liradan alınıyor, 1.873,00 liradan satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN