Altın, gümüş, dolar da kriz etkisi! Bu fiyatlar piyasayı darmaduman etti!

Altın, gümüş, dolar da kriz etkisi!  Bu fiyatlar piyasayı darmaduman etti!

Amerika'dan gelen peş peşe kararlar bütün piyasaları da darmaduman etti. 2 bankaya Kayyum atanması ve Credit Suisse'in kriz yaşaması altın piyasasını etkilerken yeni rakamlar da rekor üstüne rekor kırdı. Brent Petrol düşüşe geçerken Bitcoin de değer kazandı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

2023 yılı itibariyle piyasalarda yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Artan fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakırken uzmanlar da küresel krizin yaklaştığını söylüyor. ABD'de iki bankanın iflas etmesi tüm dünyayı etkilerken yaşanan sıkıntılar da piyasalara yansımaya devam ediyor. ABD'deki Silvergate Capital, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflas etmesinin ardından First Republic Bank’ta sallanmaya başladı. Avrupa'nın en büyük 2. bankası olan İsviçre'nin Credit Suisse'in de sıkıntı yaşaması küresel krizin de kapıyı çaldığını gösteriyor. Piyasalarda görülen dengesizlik yatırımcıları da tedirgin ediyor. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Dünyada en güvenli yatırım aracı olarak görülen altın birçok vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Amerika'da 3 bankada yaşanan kriz ve Slicon Valley Bank'ın iflası piyasalarda büyük bir paniğe neden oldu. Amerika'da yaşanan kriz altın ibresini de yukarı döndürdü. Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor gelirken ons altın da 2.000 dolar seviyesine yaklaştı. Gram altın fiyatları 1170 TL seviyesinde görülürken haftanın kapanış gününde 1201 dolar olarak günü tamamladı. Gram altın fiyatları duracak gibi görünmezken rekor rakamlar da tüm piyasayı darmaduman etti.

altin-fiyat.jpg
Haftanın son kapanış gününde çeyrek altın fiyatı 2.008 TL'den ekranlara yansırken Cumhuriyet altını ise 8.037 TL olarak görüldü.


İBRE YUKARIYI İŞARET EDİYOR

Altın fiyatları bir anda yükselirken Brent Petrol’de düşüşe geçti. Piyasalardaki dengesizlik birçok alanda kendisini gösterirken Brent Petrol fiyatı da 72,47 dolar olarak görüldü. Yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşlar da akaryakıt fiyatlarını indirim yapılacak mı? sorusunun yanıtını aramaya başladı.

altin-dolar.jpg
Piyasalarda hareketli günler yaşanırken Bitcoin'de ise %6,7 oranında bir artış görüldü. Yaşanan artış ile birlikte Bitcoin fiyatı 27.495 dolara kadar yükseldi. Gümüş fiyatları ise %4,22 artarken fiyatlardaki artışların devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

FED KARARLARI BEKLENİYOR

Yatırımcılar altın fiyatlarındaki değişiklikler hakkında araştırmalarını hızlandırırken analistlerin yaptığı açıklamaları da dikkatle takip ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde ABD Merkez Bankası( FED) tarafından açıklanacak olan faiz kararları merakla bekleniyor. FED faiz kararları ile birlikte altın fiyatlarının ilerleyeceği yolda belli olmuş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN