Altın ne kadar olacak kuyumcular açıkladı! Rakamı duyan kuyumcularda rafları boşaltacak... Kritik tarih belli oldu

Altın ne kadar olacak kuyumcular açıkladı! Rakamı duyan kuyumcularda rafları boşaltacak... Kritik tarih belli oldu

Yeni yılla beraber hareketlenen altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Özellikle gram altında yaşanan yukarı yönlü ivme durdurak bilmiyor. Geçtiğimiz hafta 1.200 liralara kadar çıkan gram altın rekor kırmıştı. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ise 'Gram altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? sorusunu araştırıyor. Merak edilen soruların cevabı kuyumculardan geldi. Rakamı duyan kuyumculara akın edecek. Kritik tarih belli oldu, o günü dört gözle bekleyin!

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta 1.200 liraya kadar ulaşan gram altın rekor tazelemişti. Gram altında yaşanan yükselişle birlikte çeyrek ve tam altın fiyatlarında da hareketlilik başladı. Yatırım yapacak vatandaşlar ise 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altında son durum ne?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber kuyumculardan geldi. Tarih veren kuyumcular, düşüşlerin geleceğini duyurdu. İşte detaylar...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Son dönemde hareketli günlerden geçen altın fiyatları hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Özellikle gram altında yaşanan sert yükseliş piyasalarda tedirginliğe neden oluyor. Peki altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Sorunun cevabı direkt olarak kuyumculardan geldi. Seçimlerden sonra her şeyin değişeceğini söyleyen kuyumcu Emre Öztürk, “Yıl sonu için altının gramının bin 450 lira seviyelerini çok rahat göreceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

ALTIN NE KADAR OLACAK KUYUMCULAR AÇIKLADI

Yıl sonuna kadar devamlı olarak yükselişlerin devam edeceğini belirten Emre Öztürk şunları söyledi:

“Piyasalarda özellikle seçim tarihi açıklandıktan sonra bir belirsizlik hâkim oldu. Bu belirsizlik de tabii ki fiyatlara hem artı yönünde hem de eksi yönde yansıyor. İnsanlar ne yapacağını bilmediği için bekleme aşamasına geçti.

dfdffd-16.jpg

"Dolarda geçen haftalarda özellikle yoğun bir şekilde yükseliş vardı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ve Avrupa'da açıklanan verilerin etkisiyle aşağı doğru yönelim gerçekleşti. Bu aşağı düşüşle beraber vatandaşlar için tekrardan bir alım fırsatı doğdu. Bu alım fırsatıyla beraber de dolar tekrardan yukarı çıktı. Uzun vadede tabii ki en avantajlı yatırım altın şu anda. Altında hafif düşüşler olsa da vatandaşların alımı arttırması fiyatları yukarıya iter. Yıl sonu için altının gramının bin 450 lira seviyelerini çok rahat göreceğini tahmin ediyoruz.”

"ÜLKEMİZE FAYDA SAĞLAR ANCAK FİYATLARI DÜŞÜRMEZ"

Bileck'in Söğüt ilçesinde bulunan altın madeninin piyasalarda rağatlama oluşturacağını ama kısa süreceğini söyleyen Öztürk, “Söğüt’te bulunan altın rezervi ülkemiz için muhakkak ki fayda edecektir. Fakat altın fiyatlarının düşmesi yönünde bir etkisi olmayacaktır. Çünkü altın fiyatları sadece Türkiye'de yaşananlara göre reaksiyon göstermiyor. Dünya borsasında da işlem gören bir maden olduğu için bulunan altın rezervi Türkiye'yi ilgilendiriyor. Ülkemize mutlaka fayda sağlar ama fiyatların düşmesini sağlamaz.” dedi.

fdfddf-24.jpg

KRİTİK TARİH BELLİ OLDU! BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Seçimden dolayı piyasalarda tedirgin bir havanın olduğunu dile getiren Emre Öztürk, alım yapmak için doğru zaman olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Altın yatırımında önemli olan uzun vade beklemektir. Eğer kâr etmek isteniyorsa alım yaptıktan sonra satış için en az 6 ay veya 1 yıllık süreyle beklenmesi gerekiyor. Son zamanlarda altın alan ve zarar eden hiç kimse yok demek mümkündür. Birkaç ay sonra seçim olarak ve piyasalarda inişler çıkışlar olacak. Biz fiyatların seçim sonrasında çok daha yukarılara çıkacağını düşünüyoruz. Alışveriş yapmak için beklemek çok fazla bir kâr getirmiyor. Genelde vatandaşlarımız altın yükselmeye başlayınca almaya niyetleniyor. Şu günlerde altın zaten stabil seviyelerde devam ediyor. Bu seviyelerden alınabilir. Seçimden sonra fiyatların ne olacağını kimse bilemez ama şu zamanlarda alım yapanları zarar ettirmeyeceğini düşünüyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN