Altın rekor kırdı, İslam Memiş yeni rekor için tarih verdi! Bu daha başlangıç...

Altın rekor kırdı, İslam Memiş yeni rekor için tarih verdi! Bu daha başlangıç...

Orta Doğu'da yaşanan çatışmalardan etkilenen altın piyasasında fiyatlar yükselmeye başladı. Gram altının 1780 TL ile rekor kırmasının ardından uzmanların yorumları merak konusu oldu. Piyasa uzmanı İslam Memiş, iki rakam aralığı verip yükselişlerin tekrar başlamasını beklediği tarihi açıkladı. İşte, İslam Memiş altın, dolar, borsa yorumu...

Youtube'da kişisel kanalında ekonomi gündemini değerlendiren finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, yorumlarına Borsa İstanbul'daki son durumu ele alarak başladı.

İslam Memiş, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Konu malum. İsrail'in çoluk çocuk demeden, Filistin'de Müslüman kardeşlerimizi katletmesi ve bunun jeopolitik etkileri. Neler bekleniyor küresel piyasalarda? Borsada sert satışlar var, bu devam edecek mi? Borsa yatırımcısı ne yapmalı? Döviz kurlarında stabil bir durum var ancak trend yukarı yönlü. Altın ve gümüş yeni rekorlarını test etti. Yatırımcı ne yapmalı? Borsa İstanbul 7867 puanda.

Yüzde 3 satıcılı. Bu tarafta satışlar, düşüşler sürpriz değil. 7500 puanı beklemeye devam ediyoruz. Kademeli alım yapmak isteyenler, borsaya giriş yapmak istiyorlarsa yüzde 25 alabilir. İlk yüzde 25'ini alabilir. Aşağı yönlü trend devam ediyor. Ben yüzde 25 alımımı yaptım. Savunma sanayii, teknoloji ve gıda tarafını önemsiyorum. Sepet kültürü ile 3 hisse senedi ile giriş yapılmalı."

DOLAR YÜKSELİR Mİ? DOLAR NE OLUR?

Dolar/TL kurunu değerlendiren İslam Memiş, şöyle konuştu:

"Dolar kuru 28 lirada. Şimdi 28-28.50 TL aralığını takip edeceğiz dolar kurunda. Bir sonraki ataklarda 29'lu seviyeleri konuşacağız. Yıl sonunda da muhtemelen 29.70'i konuşacağız. Ons altında beklentimiz 1980 dolar direnci. Bu direnci takip etmeyi sürdüreceğiz. Bu yükselişler de bizim için sürpriz değil.

1962 dolara kadar yükseldi. Bu da savaş fiyatlamasıydı. Yukarı yönlü ataklarına devam edecek ancak 1980 dolar direncini tekrar görmek lazım. 1962 dolar kritik direnç seviyesiydi. 1930 dolarda dinlenmek isteyebilir ve hedef de 1980 dolar seviyesi. Düşüşleri de kalıcı olmayacağını öngörüyorum."

"ALTIN REKOR KIRACAK"

İslam Memiş, gram altın için şu tahminlerde bulundu:

"Gram altın TL fiyatı yine en yüksek seviyeyi test etti. Tüm zamanların rekorunu kırdı. 1840 lira fiziki tarafta görüldü. 1825-1835 lira aralığında. Bir sonraki ataklarda 1800-1850 lira aralığına yerleşecek. Direnç olarak da 1880 lira seviyesini göreceğiz. Yıl bitmeden test edilebilir öngörümüzün arkasındaydık.

Bugüne kadar beklentilerime sadık kaldım ve 1840 lira görüldü. Hem dolar hem ons beraber yükseldi. Bu bant aralığında dinlenmek isteyebilir. Gram altın TL'de geniş bant aralığını takip etmeyi sürdüreceğim, bu da 1780-1880. 1800 altındaki rakamlar alım fırsatı ancak elinde altın bulunduranlar satış için acele etmemeli.

1880 lira görüldüğü zaman yoruma ihtiyaç var. O günkü riskleri tekrar gözden geçireceğiz. İki hafta önce düşüyor, yandık, mahvolduk diyenler var ya, onların gazına gelmeyin.

Ekim ayının ikinci haftasını bekleyin dedim size. 1840 lira görüldü, dinlenme zamanı. Bu seviyeleri bekle. Elinde malın var bekle. Alamadın, o zaman bekleyeceksin ama iki hafta önceki fiyattan alamayacaksın. Bir alım fırsatı yine doğacak. Zamanı gelince söyleyeceğim."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN