Altın rekora doymayacak! Dünyanın en ünlü ekonomi gazetesi tarih vererek müjdeledi

Altın rekora doymayacak! Dünyanın en ünlü ekonomi gazetesi tarih vererek müjdeledi

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor, adeta rekora koşuyor! Dünyanın en ünlü ekonomi gazetesi tarih vererek müjdeledi! Altın rekora doymayacak...

Altın, ons başına 2.100 dolar seviyelerine yükselerek yeni bir rekor kırdı ve haftaya bu değerle başladı. Ancak Asya'da hafif bir düşüş yaşayarak 2.036 dolara geriledi. Uzmanlar, altının gelecek yıl yeni rekorlara imza atabileceğini belirtiyorlar. Bu yükselişin arkasında, jeopolitik belirsizlikler, zayıf ABD doları ve olası faiz indirimleri gibi etmenler yer alıyor.

Altın, son zamanlarda İsrail-Hamas çatışmalarının güvenli liman varlığına olan talebin artması ve faiz indirim beklentileriyle yükseldi. Altın, ekonomik ve jeopolitik belirsizlik dönemlerinde güvenilir bir değer deposu olarak dikkat çekiyor.

ONS ALTIN 2.200 DOLARA DOĞRU GİDİYOR

ons-altin-1.webp

Piyasa stratejisi ve küresel ekonomi uzmanları, Dolar Endeksi ve faiz oranlarındaki olası gerilemelerin, altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyeceğini ifade ediyorlar. Heng Koon How, altın fiyatlarının 2024 sonuna kadar ons başına 2.200 dolara çıkabileceğini tahmin ediyor.

ONS ALTIN FİYATI 2024'ÜN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE 2.100 DOLAR

ons-altin.webp

Benzer şekilde, MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, altın fiyatlarının 2.100 doların üzerine çıkması ve ons başına 2.200 dolara vurmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, altın fiyatlarının 2024 yılının ikinci çeyreğinde ons başına ortalama 2.100 dolar olmasını beklediğini ifade etti.

Dünya Altın Konseyi'nin anketine göre, merkez bankalarının yaklaşık yüzde 24'ü, ABD dolarının rezerv niteliği konusundaki belirsizlikler nedeniyle önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmayı planlıyor. Melek, bu durumun önümüzdeki yıllarda resmi sektörden daha fazla talep getirebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN