Altın rekora doymuyor! Gramda yeni seviye

Altın rekora doymuyor! Gramda yeni seviye

Altının gramı, haftanın üçüncü işlem gününde 2 bin 490 liradan işlem görerek üst üste rekorlar kırmaya devam ediyor. Çeyrek altın ise 4 bin 390 lira seviyesinden alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 17 bin 265 liradan satılıyor.

Altın piyasalarında güne yüzde 0,2 değer kazancıyla başlayan gram altın, 2 bin 490 lira seviyesinde işlem görüyor. Önceki gün ons fiyatının yatay seyretmesine rağmen, döviz kurlarındaki artışla paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,1 artışla 2 bin 486 liradan tamamladı.

2 BİN 490 LİRADAN İŞLEME GEÇTİ

Bugün ise gram altın, önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde başladı ve saat 10.20 itibarıyla 2 bin 490 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 390 lira, Cumhuriyet altını ise 17 bin 265 liradan satılıyor.

Öte yandan, ons altın fiyatı tarihi yüksek seviyelere yakın bir konumda bulunuyor ve şu sıralarda 2 bin 380 dolardan işlem görüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine yönelik şahin tonlu açıklamalarının etkisiyle küresel piyasalarda negatif bir seyrin izlendiğini belirtiyorlar. Powell'ın faiz indirimine başlama ihtimalinin haziranda yüzde 15, temmuzda yüzde 42 ve eylülde ise yüzde 67 olarak fiyatlandığını ifade eden analistler, bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirtiyorlar.

Teknik açıdan bakıldığında, ons altın fiyatında 2 bin 400 ve 2 bin 430 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 350 ve 2 bin 330 doların ise destek konumunda olduğu kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN