Altın fiyatları savaş geriliminden destek buldu.. 7 Şubat 2022 gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar?

Altın fiyatları savaş geriliminden destek buldu.. 7 Şubat 2022 gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar?

Yeni haftaya bin 810 seviyelerinde başlayan ons altın Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ve Fed'in faiz artırımı mesajlarından destek bularak hafif yükseldi. Gram altın ise küresel piyasalardaki altın fiyatlarını ve dolar/TL kurunun yatay durumunu izlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz haftayı bin 808 dolar seviyesinde kapatan ons altın yeni haftada hafif yükselişle bin 810 dolardan fiyatlanıyor. Jeopolitik risklerden destek bulan altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna gerilimini takip edecek. Beyaz Saray’dan yapılan son açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron arasında Rusya'nın sınırdaki durumuna nasıl bir cevap verileceğine ilişkin bir görüşme gerçekleşti. Öte yandan Rusya, Ukrayna'ya saldıracağına ilişkin söylemleri kabul etmemişti.

GRAM ALTININ FİYATI

Dolar/TL kurunun 13,56 TL'ye gelmesiyle gram altın fiyatları 789 TL seviyesine yükseldi. Son kapanışını 788 TL seviyesinden yapan gram altın 789,17 TL civarından fiyatlanıyor.

ONS ALTIN

Geçen haftaki dolar rallisinden destek bulan ons altın son kapanışını 1.808 TL seviyesinden yaptı.

Yeni haftada hafif yükselişle 1.809,17 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

Çeyrek altın: 1.301,00 TL

Cumhuriyet altını: 5.184,00 TL

Yarım altın: 2.602,00 TL

GOLDMAN SACHS: 2 BİN DOLARIN ÜSTÜNDE

12 aylık tahminini güncelleyen Goldman Sachs, yeni öngörüsünü 2 bin dolardan 2 bin 150 dolara yükseltti.

Goldman Sachs’taki analistlere göre, Rusya'nın savaş gerginliğinden dolayı batı ülkeleri ile durumu, ABD’deki iç siyasi ve sosyal belirsizlikler ve ikinci koronavirüs enfeksiyonu dalgası zemininde altın fiyatları destek bulacak.

Banka 2020 sonunda yaptığı tahminde bu yılın başında altın fiyatının 2 bin 300 dolar olacağını öngörmüştü. Ancak altın fiyatları yıl başında 1800 dolar seviyelerine yakın seyretmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN