Altın ve dolar bu tarihte düşecek! İslam Memiş, 'Yeni bir fırsat olacak' diyerek duyurdu

Altın ve dolar bu tarihte düşecek! İslam Memiş, 'Yeni bir fırsat olacak' diyerek duyurdu

"Düğün yapacak, altın borcu olanlar, altın yatırımı yapacak vatandaşlarım için tekrar bir fırsat oluşacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulunan piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar ve altının bir nebze gerileceği tarihi açıkladı. Peki, altın fiyatları düşer mi? İşte, İslam Memiş altın ve dolar yorumu...

Yatırımcıları uyaran finans piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altın için yeni rekorlar gelebileceğini söyleyerek tarih verdi.

İslam Memiş'in Bitlo'nun Youtube hesabında yaptığı açıklamalar şöyle:

Döviz kurunda son yaşanan ataklar, yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanının seçimlere kadar baskılanan seçim sonrasında baskılanmaya devam eden kurun rahat bırakılmasıyla ilgili gerçekleşen bir yukarı yönlü ataktır.

Bu atakların temmuz ayı itibariyle yukarı yönlü devam edeceğini düşünüyorum. Beklenenden daha önce bir kur atağı geldi. Bunun sebeplerine baktığımız zaman kurun serbest bırakılması, kurun yükselmesi yabancı yatırımcıların menfaati ön planda tutuluyor ve güven kazanılmak istiyor. Serbest kur politikası, maliye politikasında biraz da ihracatı destekleyerek içeriye bir güven vermek istiyor. Baskılanan bir kur vardı, serbest bıraktık. Daha şeffaf daha ön görülebilir ve daha rasyonel bir ekonomi modeline mesajı veriliyor.

Günlük bazda agresif yükselişler olunca bunun mutlaka düzeltmesi, haziran ayı sonuna kadar da aşağı yönlü bir trendinin mutlaka olmasını bekliyorum. Çünkü sağlıklı yükselişlerin sağlıklı düşüşlerin yaşanması lazım. Şu anda günlük bazda agresif bir şekilde yükseliyor.

"DOLAR 22 TL SEVİYESİNİN ALTINA SARKABİLİR"

Temmuzdan sonra 24-25 bandında devam ettirecek ama önümüzde şimdi iki hamle var. Birincisi Merkez Bankası’nda görev değişikliği, ikincisi ise Merkez Bankası’nın faiz kararı… Bu iki önemli gelişme ile birlikte dolar tarafında 22 lira seviyesi altlarına sarkmasını bekliyorum.

Dün agresif bir gün vardı. Bugün daha sakin. Önümüzdeki hafta daha sakin bir süreç göreceğiz. Ama haziran sonuna kadar bu aşağı yönlü iyimserliği ben güçlü görüyorum.

Özellikle 22 lira seviyesinin altına sarkınca dövizle ticaret yapan, dövize ihtiyacı olan veya dövizle herhangi bir yatırım yapmayı düşünen arkadaşların bu işlerini buralarda bitirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü temmuzdan sonra 24-25-26 yönünde hareketlerin devam etme olasılığı çok güçlü. Bugünkü koşullar ve gelişmeler bunu gösteriyor.

Borsada biraz daha dikkat etmek lazım. Kar satışları olması çok yüksek. Borsada pozisyonu olan arkadaşların kararlarını göz önünde bulundurması gerekiyor.

ALTIN NE KADAR OLACAK? ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Dolar-TL kurundaki bu agresif yükselişlerle birlikte haliyle gram altın ve gümüş yukarı yönlü hareketini devam ettirdi. Kapalı Çarşı piyasasında gram altın 1494 lira seviyesinde.

Bu seviyeler alınabilecek seviyeler değil. Tekrar 22 lira altına sarkan bir kur gördüğümüzde karşısına bakacağız. Muhtemelen 1450 lira seviyesinin altına sarkan bir kur karşımızda olacaktır.

Temmuz ayından sonra gram altın/TL kurunda yeni bir rekorlar bekliyor olacağım. Özellikle bu yıl 1550 lira beklentimiz. Seçimlerden önce 1516 lira seviyesini gördü.

Tekrar bu yıl için yukarı yönlü kırılabilir. Kurun önü açıldı. 1600 rakamlar sürpriz olmamalı.

Kur 22 lira altına sarktığı zaman düğün yapacak, altın borcu olanlar, altın yatırımı yapacak vatandaşlarım için tekrar bir fırsat oluşacağını tahmin ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN