El Nino alarmı: Dünyanın en sıcak yılı geliyor

El Nino alarmı: Dünyanın en sıcak yılı geliyor

Pasifik Okyanusu'nda başlayan El Nino hava olayı başladı 2024 yılında dünyayı kavurmaya hazır. Uzmanlara göre; önümüzdeki yıl, dünyanın yaşayacağı en sıcak yıl olacakken, ekonomik açıdan da maliyeti bir hayli yüksek olacak.

Uzmanlar 2024 yılı ile ilgili olarak şimdiden sıcaklık alarmı geldi. 2024 yılı için dünyanın yaşayacağı en sıcak yıl olacağı söylenirken El Nino'nun dünyanın sıcaklığını 1,5 derece artıracağı söylendi. El Nino'nun bahar aylarına kadar sürmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık Met Ofisi'nden Uzun Vadeli Tahminler Başkanı Adam Scaife, El Nino'nun yoğunluğunun yıl sonunda zirve yapacak olmasına vurgu yaparak, "Şu anda yoğunluğu artıyor, tahminlerimizde birkaç aydır artış işaretleri var" ifadelerini kullandı.

El Nino'nun en önemli etkisi ise yağışlar üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Uzmanların gerçekleştirdiği açıklamalarda, "Avustralya'ya kuraklık gelecek, Hindistan'daki muson yağmurlarını zayıflatacak ve Güney ABD'ye daha fazla yağmur yağdıracak" ifadeleri kullanıldı.

2024'TE KÜRESEL REKOR GELİYOR

Yapılan açıklamada yeni sıcaklık rekorları görmemizin gayet normal olduğu ifade edilirken bununla birlikte, "Gelecek yıl küresel sıcaklık için yeni bir rekor kesinlikle makul. Bu, El Niño'nun ne kadar büyük olacağına bağlı, 2024'te yeni bir küresel sıcaklık rekoruna sahip olma şansımız yüksek" dendi.

Uzmanlar 2024 yılında rekor sıcaklıkların yaşanabileceği tezini, 2016 yılında yaşanan rekor sıcaklıkların 2015 yılındaki El Nino oluşumuna bağladı. Uzman isimler bununla birlikte, El Nino'nun ekonomik açıdan oldukça maliyetli olacağını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN