Bayram ikramiyesi bu tarihte hesaplara yatıyor! Ödeme takvimini kontrol edin

Bayram ikramiyesi bu tarihte hesaplara yatıyor! Ödeme takvimini kontrol edin

Emekli maaşına yapılacak zam miktarı ve bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. İşte, emekli bayram ikramiyesi ve emekli maaşı zammı son dakika haberi...

15.6 milyon emeklinin aylık ve ikramiyeleri, Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılacak. Bayram tatili 24 Haziran 2023 gününden itibaren 9 güne çıkarken, emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran 2023 gününden itibaren ödenmeye başlanacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da normal aylık takviminden önce erken ödeme yapılacak. SGK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran 2023 tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor.

BAKANLIK AÇIKLAYACAK

Emekli aylık ve ikramiye ödemelerine ilişkin takvimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Kurban Bayramı tatilinin 24 Haziran 2023 günü başlayacağı dikkate alındığında ödeme takviminin de 17 Haziran 2023 günü itibarıyla başlaması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda emeklilere 2 bin TL ikramiye yatırılmıştı. Kurban Bayramı'nda yeni bir karar alınmaması durumunda ikramiyeler 2 bin TL olarak hesaplara yatacak.

ZAMLI AYLIK İÇİN TEMMUZ İŞARET EDİLDİ

Emekliler temmuzda da zamlı aylıklarını alacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin TL, 10 bin-15 bin TL, 15 bin-20 bin TL ve 20 bin TL üzerine kademeli olarak belirlenecek. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN