Annesi ölse de büyüyemeyen hasarlı bir çocuk

Annesi ölse de büyüyemeyen hasarlı bir çocuk

Filmlerde ‘Joker’deki rolüyle Oscar kazanan Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu ‘Korkuyorum’ filmi öne çıkıyor. Phoenix, Ari Aster’ın yönettiği filmde bu kez annesinin ani ölümünün ardından uzun süreli panik ataklar geçiren Beau rolüne hayat veriyor. Çocukluk evine giden yolu bulmak için sürrealist bir yolculuğa çıkan nevrotik bir adamı canlandıran Phoenix travmaları nedeniyle bir türlü büyüyemeyen ruhlara ışık tutuyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün ikisi yerli 7 film vizyona giriyor. Filmlerde, Joker’de canlandırdığı Arthur Fleck karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıktan sonra Hollywood’un gözdesi olan Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu ‘Korkuyorum’ (Beau Is Afraid) filmi öne çıkıyor. Üç saatlik başrollerinde Nathan Lane, Stephen McKinley Henderson, Patti LuPone, Amy Ryan ve Parker Posey gibi isimler de yer alıyor.

cvcv.png

Joker filminde başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck performansıyla 2020’de Oscar alan Phoenix’in bu kez yine benzer bir karaktere, anne travması yaşayan Beau Wassermann karakterine hayat veriyor.

‘Ayin’, ‘Ritüel’ ve ‘Disappointment’ korku üçlemesiyle tanınan Ari Aster’in aynı zamanda senaryosuna da imza attığı film, otoriter annesi Mona ile çalkantılı bir ilişkisi olan ve babasını hiç tanımayan Beau Wassermann’ın (Phoenix) hikayesini ele alıyor. Phoenix filmde, annesinin ani ölümünün ardından uzun süreli panik ataklar geçiren Beau rolünde çocukluk evine giden yolu bulmak için bir dizi farklı tuhaf senaryoda sürrealist bir yolculuğa çıkan, nevrotik bir adamı canlandırıyor. Mizah ve psikolojiyi harmanlayan film, anne-oğul ilişkisi üzerinden ‘büyüyemeyen çocukların’ ruhsal çaltantılarını gözler önüne seriyor.

3.png

Transformers: Canavarların Yükselişi

BİLİM KURGUYU ÖZLEYENLERE

Anthony Ramos, Luna Lauren Velez ve Dominique Fishback’in başrollerini paylaştığı ‘Transformers: Canavarların Yükselişi’ filmi de bilim-kurgu ve macera tutkunlarının ilgisini çekmeye aday. Steven Caple Jr.’ın yönettiği film, Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşa yeni dahil olan Predacon, Terrorconlar ve Maximal’ın maceralarını konu ediyor.

1.png

Maske: Nezaketle Tebessüm

TÜRK SİNEMASINDAN GİZEM

Türk sinemasından ise iki film vizyonda. Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak, Erdinç Gülener, Burç Kümbetlioğlu ve Altan Erkekli’nin rol aldığı gizem türündeki ‘Maske: Nezaketle Tebessüm’, gençlik yılları travmalarla geçen bir gencin yaşadıklarını atlatamayıp yaşama devam etmek için çeşitli kandırma yöntemleri bulmasını işliyor. Senaryosu Emrah Ertaş’a ait olan filmin yönetmenliğini Berker Berki üstleniyor.

Yerli korku ‘İblis Karanlığın Sahibi 2’ de, korku tutkunları için beyazperdede. Berk Aygül’ün yönettiği, Savaş Özkul, Öznur Kütük ve Gizem Akgün’ün oynadığı film yaşadığı maddi zorlukların altında ezilen ve eşi tarafından her şeyin sorumlusu olarak görülen bir gencin, içine düştüğü durumdan kurtulmanın yolunu aramasını anlatıyor.

4.png

Mia ve Ben: Centopia’nın Kahramanı

HAFTANIN ANİMASYONLARI

Çocuklar için bu hafta beyazperdede iki seçenek var. Adam Gunn tarafından sinemaya uyarlanan animasyon film ‘Mia ve Ben: Centopia’nın Kahramanı’, genç Mia’nın Unicornların fantastik dünyası Centopia’ya açılan kapılardan geçerek bu diyarda yaşadığı macerayı konu ediniyor. Samuel Tourneux’un yönettiği ‘80 Günde Devri Alem’ animasyonu ise kurnaz ve sakar bir kurbağanın rekor kırma iddiasıyla 80 günde dünyayı gezmek üzere yola çıkmasını ve dünyayı keşfetmeyi hayal eden küçük bir maymunun onun peşine takılmasını anlatıyor.

2.png

Aziz Ömer

GERÇEK HİKÂYEDEN BEYAZPERDEYE UYARLANDI

Fransız yönetmen Alice Diop’un Fabienne Kabou’nun yürek burkan gerçek suç hikayesinden esinlendiği ilk uzun metrajı ‘Aziz Ömer’ (Saint Omer) bugün başka sinema kapsamında vizyonda. Fransa’nın resmi Oscar adayı olan film, adını filmin geçtiği kuzey Fransa kasabasından alıyor. 15 aylık kızını bir kumsalda yükselen dalgalara terk ederek öldürmekle suçlanan bir kadının mahkemesine katılan genç bir yazarın hikayesini odağına alan film, Venedik Film Festivali Jüri Büyük Ödülü’nü aldı.

Fransız yapımı filmde Kayije Kagame, Guslagie Malanda ve Xavier Maly rol aldı. Diop, Yunan mitolojik figürü Medea üzerine yapılan araştırmanın bir parçası olarak Senegalli göçmen Laurence Coly’nin (Malanga) yargılandığı davanın seyircileri arasında yer alan hamile romancı Rama’nın (Kagame) gözünden davaya kendi bakış açısını aktarıyor. Film, nesiller arası travmaya ve anne olmanın ne anlama geldiğine odaklanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN