Et yemek yasaklandı! Bu bölgede 1 ay boyunca kimse et yiyemeyecek, hükümet resmen açıkladı

Et yemek yasaklandı! Bu bölgede 1 ay boyunca kimse et yiyemeyecek, hükümet resmen açıkladı

Besiciler, büyükbaş hayvanlar arasında baş gösteren salgın hastalıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. Bir bölgede salgın hastalığa bağlı olarak devlet tarafından et kesmek ve tüketmek geçici süreyle yasaklandı. İşte, et yemenin yasaklandığı yer...

Gana'nın Upper East vilayetinde tespit edilen şarbon salgını nedeniyle ülkenin kuzey bölgesinde bir ay hayvan taşınması, kesimi, satışı ve hayvansal ürünlerin tüketimi yasaklandı.

Upper East Halk Sağlığı Acil Durum Yönetim Komitesinden yapılan açıklamada, bölgede bir kişinin şarbondan hayatını kaybetmesinin ardından önlemler alındığı belirtildi.

1 AY BOYUNCA ET ET TÜKETİMİ YASAKLANDI

Açıklamada, ülkenin kuzeyinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların taşınması, kesimi, satışı ve hayvansal ürün tüketiminin 1 ay yasaklandığı aktarıldı.

Bölgede şarbon salgını nedeniyle şimdiye kadar 9 büyükbaş ve 24 küçükbaş hayvanın hayatını kaybettiği kaydedildi.

Upper East vilayetinin Binduri bölgesinde sığır eti tüketen 11 kişinin testlerinde şarbon tespit edilmiş ve 1 kişi hayatını kaybetmişti.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA SIKLIKLA GÖRÜLÜYOR

Öldürücü bir hastalık olan şarbon, otçul hayvanlarda özellikle koyun, keçi ve sığırlarda görülüyor.

Şarbon virüsü insanlara, hastalıklı hayvanlarla doğrudan temasın yanı sıra temiz olmayan ve iyi pişirilmeden tüketilen hayvansal ürünlerden bulaşabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN