Dünyanın görüp görebileceği en büyük felaketlerden biri yaklaşıyor! Katliam yola çıktı hızla ilerliyor!

Dünyanın görüp görebileceği en büyük felaketlerden biri yaklaşıyor! Katliam yola çıktı hızla ilerliyor!

Okyanus sıcaklıklarını artıran küresel ısınma, denizlerdeki oksijen seviyesini de düşürüyor. Pek çok deniz canlısı türü, yok olma tehlikesi karşı karşıya. İşte, korku yaratan gelecek senaryosu...

Okyanuslarda araştırma yapan gemilerin, Çin kıyı açıklarında yer alan deniz tabanında karşılaştıkları şey dehşete düşürdü.

Saatte 200 kg jelatinimsi balık yakalayan bu gemiler durumun bundan daha kötü olduğunu belirtti. Bu oran on yıl öncesine göre on katından daha fazla.

TV100'de yer alan habere göre, British Columbia Üniversitesi balıkçılık araştırmacısı Daniel Pauly, rakamlardaki patlama hakkında, "Bu korkunç!" ifadelerini kullandı.

KASVETLİ BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR

Pauly, bu kitlesel istilanın nedeninin bu kirli sulardaki aşırı düşük oksijen seviyeleri olduğunu söylüyor. Daha az oksijenle baş edemeyen balık türleri kaçarken, fizyolojik olarak daha az oksijenle yaşayabilen balık türleri hayatta kalıyor.

Daha az oksijenle yaşayabilen Bombay ördeğinde büyük bir patlama yaşanıyor. Bu patlama tamamen yenilebilir bir balıkta olduğu için bazı insanları mutlu ediyor.

Gezegenin genel durumu düşünüldüğünde bu durum baya kasvetli bir gelecek ihtimalini gözler önüne seriyor.

TÜR ÇEŞİTLİLİĞİ DÜŞECEK

Atmosfer ısındıkça, dünyanın dört bir yanındaki okyanuslarda bulunan oksijen miktarı giderek daha da azalıyor. Araştırmacılar, pek çok bölgede tür çeşitliliğinde büyük oranda düşüş yaşanacağını söylüyor.

Pauly, balıklar daha oksijenli sulara doğru hareket ettikçe tropik bölgelerin boşalacağını ve halihazırda kutuplarda yaşayan balıkların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN