Saç dökülmesini durdurmak meğer bu kadar kolaymış! Uzmanı detaylıca anlattı, dökülmeyi doğal yollarla durdurmak mümkün

Saç dökülmesini durdurmak meğer bu kadar kolaymış! Uzmanı detaylıca anlattı, dökülmeyi doğal yollarla durdurmak mümkün

Birçok faktöre bağlı gelişebilen saç dökülmesi, bazı durumlarda tetikleyici unsurların ortadan kaldırılmasıyla önlenebiliyor. Peki, saç neden dökülür? Saç dökülmesini neler tetikler? İşte, saç dökülmesini önlemek için yapılması gerekenler...

Saç dökülmesine bağlı açılan kafa derisi bireylerin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Bireylerde özgüven kaybına neden olan kelliğin önüne geçmek bazı durumlarda mümkün. Saç kaybı yaşayan bireylerin tetikleyici unsurların farkında olması ve geç olmadan harekete geçmesi de çok önemli.

Saç dökülmesini tetikleyen birçok nedenden bahseden Dr. Cenk Gül, konuyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

doktor-cenk-gul-yorumlari.jpeg
Cenk Gül

Dr. Cenk Gül'ün paylaşımları şöyle:

Cilt sağlığı kadar saç sağlığı da hem erkekler hem de kadınlar için önem taşımaktadır. Sağlıklı olan bir saç her ay 1-1.5 cm oranında uzar. Günde 50-100 adet saç teli dökülmesi normaldir ancak aşırı miktarda saç teli dökülmesi oluyorsa bir uzmana başvurulmalıdır.

ESAS ETKEN, GENETİK YATKINLIK

Saç dökülmesini etkileyen birçok vardır. Bunların başında genetik yatkınlık geliyor.

Diğerleri ise; stres, tiroit hastalıkları, vitamin eksiklikleri, beslenme şekli, ilaç kullanımı, hormonal değişiklikler, kansızlık, mevsim değişiklikleri, bazı deri hastalıkları, kadınlarda saçı çok sıkı toplama, saç yolma hastalığı, menopoz gibi.

ÇOK SICAK SUDAN UZAK DURULMALI

Ayrıca hava kirliliği nedeniyle saçlar 3 günde bir yıkanabilir ancak saçı fazla yıkamak saçların yıpranmasına yol açar. Saçların kurumasına ve yıpranmasına karşı ılık suyla yıkanmalı çok sıcak sudan uzak durulmalıdır.

KADINLARA ORANLA ERKEKLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Saç dökülmesi kadınlara oranla erkeklerde daha sık yaşanan bir sorundur. Erkeklerde genetik saç dökülmesi ergenlikten, 40 ve 50 li yaşlara kadar herhangi bir zaman diliminde başlayabilir.

Sağlıksız ve dökülen saçlar kişilerde özgüven kaybına neden olabilen bir sorundur. Ancak saç kayıpları çözümsüz değildir.

Saç dökülmesinde saç mezoterapisi oldukça sık kullanılan bir tedavi seçeneğidir. Hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesi sorunu için uygulanan mezoterapi yöntemi, dökülmeyi engeller, saçları güçlendirir ve sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur.

MEZOTERAPİYLE SAÇ GÜÇLENDİRME

Saçkıran, kellik ve saç dökülmesi gibi problemlerin tedavisinde kullanılan mezoterapi, içerisinde çeşitli besin ögelerinin yani vitamin, mikro elementler ve besleyici enzimlerin olduğu etkili bir karışımdır. Bu karışım enjektör yardımıyla saç derisine enjekte edilir ve hücre metabolizmasının hızlandırılmasını sağlayarak, saç derisindeki kan dolaşımını artırır.

Mezoterapi iğnesi ilaç enjeksiyonu saç derisinin 2-3 mm altına yapılır. Kişiden kişiye değişiklik gösteren saç mezoterapisi tedavisi süresi 3 ila 10 seans arasında yapılmaktadır.

Diğer bir tedavi yöntemi, kişinin kendi kanından elde edilen PRP (Platelet Zengin Plazma) tedavisi, kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma büyüme faktörlerinden oldukça zengindir.

HÜCRE SAYISININ ARTMASI SAĞLANIYOR

Saç dökülmesi ile mücadelede en yeni yöntem ise otolog mikro greft işlemidir. Doku rejenerasyonunda, kılcal damar ve doku yenileme terapisine dayanan yeni bir tekniktir. Bu teknikte, saçlı derinin ve dokuların yenilenmesi için 'kişinin kendi (otolog) hücrelerinden oluşan bir doku süspansiyonu' kullanılır.

Uygulamada, hastaların kulak arkası bölgesinde bulunan sağlıklı saçlı deriden toplanan hücreler işlemden geçirilerek tekrar saçlı derinin bütününe enjekte edilir ve böylece uygulama yapılan bölgede progenitor (öncül) hücrelerin sayısının artışı sağlanır.

KİMYASAL İÇERİKLİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Bu yöntemler aynı zamanda saç ekiminin öncesinde veya sonrasında uygulamayı desteklemek ve verimi arttırmak için başvurulan yöntemler.

Unutulmamalıdır ki saç kaybındaki en temel neden genetik yatkınlıktır. Ancak birçok durumda, tetikleyici nedenler ortadan kaldırıldığı zaman saç kaybında önemli bir gerileme görülmesi mümkündür.

Saç dökülmesinin önüne geçmek için kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak ve 'temiz içerikli' bakım ürünlerini tercih etmek de büyük önem taşımaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN