Kredi kartı kullananlara son dakika golü! Az önce duyuruldu: Sınırlama geliyor

Kredi kartı kullananlara son dakika golü! Az önce duyuruldu: Sınırlama geliyor

Seçimden sonra son dakika olarak duyurdular. Banka ve kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye kötü haber! Artık o işlemlerde sınırlama getirilecek. Banka ve kredi kartı hesapları olan tüm vatandaşlara kötü haberi son dakika olarak duyurdular. Kısıtlamalar geliyor, artık bu işlemleri yapamayacaksınız! İşte detaylar haberimizde...

Seçimlerden önce Merkez Bankası banka kartlarının nakit avanslarına kısıtlama getirmişti. Alınan karar tepki çekince Merkez Bankası kararını geri çekmişti ancak daha son dakika golünü attılar. Banka ve kredi kartı kullanan milyonlarca kişilere kötü haberi duyurdular. Artık o işlemlere sınırlama getirilecek. Banka ve kredi kartı kullananlar yandı!

BANKA VE KREDİ KARTI KULLANANLARA KÖTÜ HABER!

Milyonlarca banka ve kredi kartı kullananlara son dakika olarak duyurdular ve sınırlama getirdiklerini belirttiler. Artık kredi kartlarına kısıtlamalar getiriliyor. Bununla beraber nakit avans kullanımında da sınırlamalar yeniden uygulanacağı vurgulandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da nakit avans çekimlerinde yeniden sınırlamaların olacağını paylaştı.

hgghgh-53.jpg

O İŞLEMLERE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Seçimlerden sonra dolar 20 TL'yi aşmış durumda. Dolardaki yükseliş ile birlikte altın ve gümüş fiyatları da tavan yaptı. Borsa ve dolardaki yükseliş ile birlikte enflasyon yükselmeye devam ederken flaş bir karar alındı. Merkez Bankası, bu artışı kontrol altına alabilmek için tüm banka kartları için tanımlanan nakit avans limitlerini kısıtladı ve kredi kartlarından yapılan nakit avans çekimlerini iptal etti.

gfgffg-17.jpg

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kredi ve banka kartlarına sınırlama getirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum, düşük gelirli vatandaşlarımızı etkilemeyen bir durum değil. Bu sınırlama, 50 bin TL'nin üzerindeki kredi kartları için geçerlidir. Tüm kredi kartlarından nakit çekimlerle altın veya döviz almak gibi, ekonomiye katkı sağlamayan ve yastık altında tutulan kaynakların ekonominin dışına çıkmasını engellemek amacıyla yapılmaktadır. İlgili kurumlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Yastık altı yatırımı olarak nitelendirdiğimiz kredi kartıyla altın alımı gibi işlemlerin bir anlamı yoktur. Bu sadece bir sınırlama söz konusu, başka bir şey değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN